Winterjassen, ze zijn er in alle soorten en maten.

Jassen zijn er in verschillende lengtes en zijn gemaakt van verschillende stoffen. Maar denk je ook wel eens na of een jas praktisch is voor de dingen die jij vaak doet? Want niet iedere jas is even handig bij elke activiteit. Veel in de auto Zit je veel in de auto? Kinderen wegbrengen, boodschappen doen, […]

Jassen zijn er in verschillende lengtes en zijn gemaakt van verschillende stoffen. Maar denk je ook wel eens na of een jas praktisch is voor de dingen die jij vaak doet? Want niet iedere jas is even handig bij elke activiteit.

Veel in de auto

Zit je veel in de auto? Kinderen wegbrengen, boodschappen doen, je kent het wel. Als je vaak moet in- en uitstappen, dan is een korte, soepele jas handiger dan een lange, dikke jas waarin je je niet goed kan bewegen. Kies bijvoorbeeld een jas op heuplengte, zodat je er net niet op zit. Afsluitbare zakken zijn handig om je sleutels in te doen zodat je je handen vrij hebt voor de kinderen en boodschappen. Dit zijn bijvoorbeeld de jassen van jacob jeans.

Op de fiets door wind en regen

Als je vaak op de fiets moet, dan wil je je ook graag vrij kunnen bewegen. De jas moet dan niet te lang zijn, want dat fietst niet handig. Maar met een korte jas, heb je het weer snel koud. Daarnaast wil je niet bij de eerste de beste regenbui doorweekt worden. Een geschikte jas is daarom niet te kort, maar een jas op heuplengte of tot halverwege je bovenbeen is heel geschikt. Een capuchon is lekker warm, maar als er een dikke bontrand op zit is het wel minder veilig. Als je achter je wil kijken, kijk je al snel in je capuchon, en dat is niet handig. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een mooie parajumper.

Search