Wat is impact investing?

Een investering doen kan via meerdere manieren worden gerealiseerd. De meest bekende vorm van investeren is het inzetten van geld om achteraf een positief rendement hieruit te halen. Bij deze vorm van investeren ligt de focus geheel op het maken van winst. De afgelopen jaren heeft er zich echter een ontwikkeling plaatsgevonden waardoor er een […]

Een investering doen kan via meerdere manieren worden gerealiseerd. De meest bekende vorm van investeren is het inzetten van geld om achteraf een positief rendement hieruit te halen. Bij deze vorm van investeren ligt de focus geheel op het maken van winst. De afgelopen jaren heeft er zich echter een ontwikkeling plaatsgevonden waardoor er een nieuwe vorm van investeren bekender is geworden. Deze nieuwe vorm van investeren heet ‘impact investing’. Een voorbeeld van bedrijf dat zich actief bezighoudt met impact investing is ‘Revest’. Dit is een bedrijf dat onder leiding staat van Jurriaan de Reijer. Al benieuwd wat het begrip impact investing inhoudt en wat het bedrijf van Jurriaan de Reijer doet? In deze blog zullen wij het verder toelichten. Lees dus snel verder!

Betekenis van impact investing

Impact investing is kort gezegd het investeren van financiële midden in bedrijven/organisatie die zich
richten op het maken van een positieve en duurzame impact op de wereld. Bij deze vorm van
investeren gaat het behalen van een positief rendement hand in hand met het maken van een goede
impact op de wereld en de samenleving. Een voorbeeld hiervan is het investeren in duurzame en
betaalbare huizen. Het investeren met impact is een goede manier om de wereld te verduurzamen
en om het gebruik van natuurlijke grondstoffen te verminderen.

Voorbeeld van impact investing

Een voorbeeld van organisatie die zich inzet op het gebied van impact investing is Revest. Dit bedrijf staat onder leiding van Jurriaan de Reijer. Vanuit dit bedrijf wordt er in diverse organisaties geïnvesteerd die zich bezighouden met het creëren van een duurzame wereld. Dankzij deze investeringen is het voor de diverse organisaties mogelijk om hun gewenste projecten uit te voeren. Eén van de vele voorbeelden van de investeringen van Revest is het initiatief om meer dan honderdduizenden bomen te plaatsen.

Search