Zo organiseer je een leuke personeelsfeest

Wordt het binnenkort tijd voor een personeelsfeest? Het personeel heeft altijd zin in een feestje! Misschien heb je er zelf ook zin in, alleen vergt het wel wat voorbereiding. Hieronder krijg je informatie bij het organiseren van een personeelsfeest. Wie wil je eigenlijk uitnodigen? Misschien denk je in eerste instantie: het personeel natuurlijk! Maar wellicht […]

Wordt het binnenkort tijd voor een personeelsfeest? Het personeel heeft altijd zin in een feestje! Misschien heb je er zelf ook zin in, alleen vergt het wel wat voorbereiding. Hieronder krijg je informatie bij het organiseren van een personeelsfeest.

Wie wil je eigenlijk uitnodigen?

Misschien denk je in eerste instantie: het personeel natuurlijk! Maar wellicht vind je het ook leuk om de partners uit te nodigen. Zo wordt het werk letterlijk met de familie verbonden. Misschien vind je het een leuk idee om een feest te organiseren waar de gehele familie welkom is. Bekijk ook of dit het budget toelaat.

Wil je het zelf organiseren of het laten uitbesteden?

Misschien wil je een feest zelf organiseren, omdat de bedrijfsdoelstellingen zijn behaald. Misschien wil je zoveel mogelijk intern oppakken. Het uitbesteden aan een extern bedrijf bied je veel voordelen. Een externe partij heeft vaak de nodige creativiteit en kennis in huis om er een geslaagd feestje van te maken. Verder kunnen zij ook een goede planning opstellen en rekening houden met het budget.

Waar wil je het feest organiseren?

De locatie is ook belangrijk. Zorg er in ieder geval voor dat het niet te voorspelbaar wordt voor je personeel. Daarom is het raadzaam voor ieder feest een nieuwe thema te kiezen.

Hoe kies je een originele thema?

Voor een leuke, onvergetelijke feest is het belangrijk dat je een leuke thema uitkiest. Kijk hiervoor naar de samenstelling van het personeel. Bestaat het personeel uit veel 40-, 50-jarigen? Dan is het misschien leuk om een ‘back to the 80s en 90s feest’ te organiseren. Voor jongeren is het leuk om een festival te organiseren.  Als je geen inspiratie hebt kan je dit altijd aan je collega’s vragen!

Prik ruim van te voren een datum

Een personeelsfeest is bedoeld om het werknemers naar hun zin te maken en ze indirect aan het bedrijf te laten binden. Hiervoor moet iedereen wel aanwezig zijn! Door ruim van te voren alles te plannen voorkom je dat je personeel gaat afzeggen. Prik dus ruim van te voren een datum en maak ze alvast nieuwsgierig (‘bijvoorbeeld: de kledingvoorschrift laat nog even op zich wachten!’).

Is een personeelsfeest aftrekbaar?

Wist je dat de meeste kosten van een personeelsfeest aftrekbaar zijn? Als het personeelsfeest vrijgesteld is van loonheffing dan mag je ongeveer 75 procent aftrekken. Je mag hiervoor de werkkostenregeling gebruiken. Dit houdt in dat je maximaal 1,2 procent van het totale fiscale loon van al je werknemers mag besteden aan vergoedingen, zoals een personeelsfeest.

Wil je Sinterklaas en Kerst met je personeel kiezen? Dan mag dit belastingvrij worden gevierd. Een voorwaarde is wel dat 75 procent van het feest door het personeel moet worden gevierd. Ook de kosten voor de cadeaus zijn fiscaal aftrekbaar. Wanneer de werknemer een beloning krijgt moet hier wel belasting over worden betaald.

Let the party begin

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel al wat meer inspiratie voor het organiseren van een feestje. Let the party begin!

Search