Met je motor toeren? 5 tips om veilig op pad te gaan

Vandaag met de motor op pad? Wij hebben 5 handige tips om veilig te gaan toeren met je motor. Lekker weer betekent voor veel motorrijders de motor uit de garage tevoorschijn halen en heerlijk een dagje toeren. Als motorrijder blijft het toch altijd oppassen in het verkeer, daarom onderstaande tips om veilig te rijden. 1. […]

Vandaag met de motor op pad? Wij hebben 5 handige tips om veilig te gaan toeren met je motor. Lekker weer betekent voor veel motorrijders de motor uit de garage tevoorschijn halen en heerlijk een dagje toeren. Als motorrijder blijft het toch altijd oppassen in het verkeer, daarom onderstaande tips om veilig te rijden.

1. Wees zichtbaar

In het verkeer is het enorm belangrijk om goed op te vallen, zeker als motorrijder wordt je nog wel eens over het hoofd gezien. Bij slecht weer is deze tips nog belangrijker, wanneer automobilisten met vieze ramen rijden is het nog moeilijker om zichtbaar te zijn als motorrijder. Kies daarom altijd voor opvallende motorkleding en doe natuurlijk je licht aan.

2. Zonnebril

Zeker wanneer de zon laag staat kan dit gevaarlijke situaties opleveren. Daarom is het van belang om altijd een zonnebril in de buurt te hebben als je gaat toeren op de motor. Komt de zon vervelend laag te staan, dan kan je je zonnebril opzetten om beter te kunnen blijven kijken.

3. Let op bij vochtige omstandigheden

Is het op sommige plekken een beetje vochtig? Dan is het belangrijk om extra op je hoede te zijn voor blaadjes, witte strepen, putdeksels en tramrails. Wanneer je deze gladde punten passeert is het vooral belangrijk om niet te remmen.

4. Even uitrusten

Motorrijden is opletten en dus erg vermoeiend wanneer je dit de hele dag doet. Het is verstandig om na 1 á  uur even pauze te nemen. Drink bijvoorbeeld een bakje koffie bij een restaurant dat je passeert. Zo kan je even bijkomen om vervolgens weer verder te rijden.

5. Rij rustig

Op de motor is het voor velen verleidelijk om af en toe even flink de gashendel open te trekken. Echter is dit natuurlijk niet altijd een goed idee. Let daarom altijd op de snelheid en geef je toch gas op een stukje waar dit veilig is? Gebruik voor de zekerheid Flitsmeister, deze app waarschuwt als de politie staat te controleren op snelheid.

Search