Is eigenrisicodragerschap interessant voor u?

Bent u een grote werkgever of een werkgever met veel flex-krachten? U kunt dan overwegen om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden. Of misschien bent u al eigenrisicodrager en zoekt u professionele ondersteuning. Om eigenrisicodrager te worden heeft u toestemming nodig van de Belastingdienst. Dit is nodig omdat u voldoende draagkracht nodig heeft. Zoekt u […]

Bent u een grote werkgever of een werkgever met veel flex-krachten? U kunt dan overwegen om eigenrisicodrager voor de Ziektewet te worden. Of misschien bent u al eigenrisicodrager en zoekt u professionele ondersteuning. Om eigenrisicodrager te worden heeft u toestemming nodig van de Belastingdienst. Dit is nodig omdat u voldoende draagkracht nodig heeft. Zoekt u een meedenkende partij, die voor u uitzoekt of dit voordelig of interessant voor u is? Xs2more kan u de juiste begeleiding bieden.

 

Re-integratiebegeleiding en een goed dossier

Als eigenrisicodrager voor de Ziektewet betaalt u zelf de uitkering voor uw werknemers. Ook als het ex-werknemers zijn. Bovendien bent u tot 104 weken na de ziekmelding verantwoordelijk voor de re-integratie van de (ex-)werknemer. In deze periode komen er veel wetten en regels op u af. Heeft u een arbeidsongeschikte werknemer in de Ziektewet? Dan is de passende re-integratiebegeleiding op maat noodzakelijk. Juist met die begeleiding kunt u de kosten beheersbaar houden. Een van de belangrijkste zaken tijdens een re-integratietraject is het opbouwen van een dossier. Alle taken en beoordelingen die komen kijken bij een re-integratie moeten inzichtelijk, logisch en begrijpelijk worden vastgelegd. Het UWV toetst achteraf en hierdoor is een goed dossier zeer essentieel. Met een correct opgebouwd dossier voorkomt u eventuele hoge kosten.

Wat kan Xs2more voor u regelen?

Het kan zijn dat u niet het juiste personeel in dienst voor het uitvoeren van de verplichtingen die u worden opgelegd gedurende het traject. Maar dankzij onze begeleiding en arbeidsdeskundig advies worden alle verplichtingen wel helder en overzichtelijk. Xs2more is uw partner op het gebied van re-integreren in de arbeidsomgeving. Behalve de begeleiding bij het eigenrisicodragerschap kunnen we u ook begeleiden bij onder andere: het voorbereiden van een verzoek om een UWV-beslissing, het bepalen van het recht, de hoogte en de duur van de Ziektewetuitkering, het begeleiden van ex-werknemers en het implementeren van het Eigenrisicodragerschap voor de Ziektewet. Wat in uw situatie raadzaam is, vertelt Xs2more u graag in een adviserend gesprek.

Eigenrisicodrager worden?

Elk jaar kunt u op twee momenten eigenrisicodrager worden voor de Ziektewet en/of de WGA. Dit doet u op 1 januari of 1 juli. Hiervoor moet uw aanvraag wel 13 weken voor deze data, dus op 1 april of 2 oktober, binnen zijn bij de belastingdienst. Gebruik hiervoor een kopie van het contract met uw arbodienst, en in het geval van de WGA ook een bankgarantie. Wilt u hier meer over weten? Met onze intensieve, persoonlijke en jarenlange expertise helpen we u en de werknemer met alles wat nodig is. Benieuwd naar de ervaringen van werknemers en werkgevers? U vindt ze op onze website.

 

 

 

 

 

 

 

Search