Buiten eten? Zo houd je het makkelijk!

  Zodra de temperatuur het toelaat, eten we graag in de buitenlucht. Heb je al buiten gegeten? Misschien onder de veranda? Hier kun je al gauw vertoeven als het mooier weer is geworden. Buiten eten is al gauw een feestje. De maaltijden moeten natuurlijk wel makkelijk te maken zijn, want in de tuin of op […]

 

Zodra de temperatuur het toelaat, eten we graag in de buitenlucht. Heb je al buiten gegeten? Misschien onder de veranda? Hier kun je al gauw vertoeven als het mooier weer is geworden.

Buiten eten is al gauw een feestje. De maaltijden moeten natuurlijk wel makkelijk te maken zijn, want in de tuin of op vakantie kook je liever een simpele en snelle maaltijd. Toch hoeft het er niet minder lekker te zijn als je de juiste gerechten hebt uitgezocht. Brenda Hoff doet dit al jarenlang en heeft de lekkerste makkelijke en gezond maaltijden bedacht en verzameld. Op haar foodblog vind je dan ook de leukste ideeën voor makkelijke recepten om buiten van te genieten.

Gezonde recepten voor buiten

Als het mooi weer is, ben je het liefst zo lang mogelijk buiten. De recepten moeten gemakkelijk te maken zijn het liefst ook nog gezonde recepten zijn. Makkelijke recepten zijn dan geen overbodige luxe als je gezellig buiten zit met familie en vrienden. Ook hiervoor kun je talloze eenvoudige maar smakelijke gerechten vinden. Een favoriet is bijvoorbeeld wraps met vis of vlees die je op smaak brengt met tomatenpuree, reepjes paprika, plakjes champignon en oregano. Je hoeft deze alleen even om te draaien op de barbecue terwijl je gezellig verder praat. Van tevoren kun je ook een salade maken, bijvoorbeeld couscous met makreel en tuinbonen of de bietensalade met geitenkaas.

 

Gerechten voor op de camping

Ook het kampeerseizoen is weer aangebroken. Juist op de camping eet je buiten. Bij kamperen denk je niet direct aan uitgebreid eten. Toch kun je juist hier relaxed én smaakvol smaakvolle gerechten bereiden. Hiervoor is vooral de barbecue ideaal. Zo kun je zigeunerschnitzels met roerbakgroenten maken met vlees, vis en krieltjes. Heb je weleens gehoord van pincho’s? Dit zijn eenvoudige tapas van schuin afgesneden stukjes stokbrood met ham, brie en gegrilde paprika. Een prikkertje er doorheen en je hebt fantastische hapjes voor bij de lunch of de borrel op de camping.

 

Barbecueën

Ook barbecueën hoeft niet ingewikkeld te zijn. Een perfecte barbecue bestaat uit zelfgemaakte gerechten. Sausjes maak je bijvoorbeeld zelf. Ze zijn dan veel lekkerder en gezonder. Wat dacht je van homemade hummus, aioli, tapenade of kruidenboter? Deze sausjes en dips doen het altijd goed. Of wat dacht je van spiesjes? Met groenten kun je ook alle kanten op. Kun je wel wat inspiratie voor BBQ-gerechten gebruiken? Of heb je BBQ-tips nodig? Op BrendaKookt.nl vind je veel gerechten en ook heel veel tips voor een smakelijke en makkelijke barbecue, zoals tips over het koelen van vlees, schoonmaken, omdraaien van de gerechten en de volgorde van gerechten.

 

 

 

Search