Gebruikmaken van de Magento PostNL plugin 

Wanneer je eigenaar bent van een webwinkel zal je er graag voor willen zorgen dat zoveel mogelijk zaken geautomatiseerd zijn. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je er zelf zo weinig mogelijk omkijken naar hebt. Tegenwoordig zijn er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden terug te vinden die ervoor kunnen zorgen […]

Wanneer je eigenaar bent van een webwinkel zal je er graag voor willen zorgen dat zoveel mogelijk zaken geautomatiseerd zijn. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je er zelf zo weinig mogelijk omkijken naar hebt. Tegenwoordig zijn er op de markt heel wat verschillende mogelijkheden terug te vinden die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde zaken probleemloos geautomatiseerd kunnen worden, ook wanneer er eigenlijk derde partijen bij betrokken zijn. Dit geldt onder meer voor het laten versturen en het opvolgen van bestellingen. Indien je ervoor hebt gekozen om daarvoor samen te werken met PostNL zal je immers kunnen vaststellen dat er bijvoorbeeld sprake is van een speciale Magento PostNL applicatie. Wat je daar nu precies mee kan doen laten we je graag ontdekken hier op deze pagina. 

 

Welke mogelijkheden biedt de Magento PostNL plugin? 

 

Wanneer je gebruik maakt van het Magento platform zal je wellicht ook bepaalde bezorgmogelijkheden aan willen bieden aan je klanten. PostNL is dan voor de meeste mensen de meest voor de hand liggende partij. Zowel Magento 1 als Magento 2 geldt dat er door middel van de plugin tal van verschillende mogelijkheden worden aangeboden. Het gaat hierbij niet alleen om de verschillende bezorgopties waar een keuze uit kan worden gemaakt, daarnaast is het vanuit de plugin eveneens mogelijk om labels af te drukken. Ook het ontvangen van een track & trace link en het opvolgen van de status van de zending behoren tot de mogelijkheden. Dit alles maakt meteen duidelijk dat gebruikmaken van de PostNL plugin op het Magento platform een zeer interessante keuze kan zijn. 

 

Hoe werkt deze plugin precies? 

 

Voordat je gebruik kan maken van de PostNL plugin voor Magento moet je er rekening mee houden dat je een API-key dient aan te maken. Dit moet gebeuren in Mijn PostNL. Eventueel kan je er ook voor kiezen om deze code aan te vragen via je accountmanager. Let wel, het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je enkel en alleen van de plugin van PostNL gebruik kan maken wanneer je daarvoor over een speciaal contract beschikt. Heb je dit alles geregeld? Dan wordt het tijd om de plugin te downloaden. Dit kan gewoon gebeuren in Magento. In de handleiding welke bestaat voor het platform staat precies beschreven hoe je hiervoor te werk moet gaan. 

 

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan rest er je alleen nog maar het openen van de plugin en het invullen van de vereiste gegevens. Vervolgens configureer je de verschillende functies zoals bijvoorbeeld de bezorgopties die je wenst aan te bieden eenvoudig in je webwinkel. In de praktijk is het dus eigenlijk vrij eenvoudig mogelijk om gebruik te maken van de Magento PostNL applicatie die door de postdienst wordt aangeboden. 

 

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de plugin? 

 

Gelet op het feit dat de PostNL plugin van Magento best wel behoorlijk wat mogelijkheden aanbiedt stellen heel wat mensen zich de vraag of ze voor het gebruik van deze plugin dienen te betalen. Dat is niet het geval. Als klant van PostNL maak je dan ook gratis gebruik van de Magento PostNL applicatie.

Meld je gratis aan bij Keendelivery voor de beste verzendmatch voor jouw product!

Search