Kampvuur maken

Een kampvuur maken met jouw beste vrienden en vriendinnetjes.

Kampvuur maken

Een kampvuur maken met jouw beste vrienden en vriendinnetjes.Weet jij niet wat je op deze mooie (eigenlijk nog Lenteavond) zomeravond kan gaan doen? Get Listable! Want wij hebben weer een tof idee voor jou en je vrienden. Ga een kampvuur maken. Niets is zo leuk en fijn als een eindeloze gesprekken bij het kampvuur.

Er zijn wel wat regels en tips verbonden aan het maken van een authentiek kampvuur. Let daar wel even op, je wilt natuurlijk niet dat jullie kampvuur avond verpest wordt door een bezoekje van de politie.

Kampvuur: regels en tips

Een kampvuur is gezellig, maar neem voldoende maatregelen om brand te voorkomen.Het aanmaken van een kampvuur valt, net zoals kerstboomverbrandingen, onder de regelgeving voor een ‘grote vuurhaard in openlucht’. Bij extreme droogte of warmte is het niet verstandig om een kampvuur te houden.

Bovendien moeten alle maatregelen genomen worden om brand te voorkomen, zoals:

• Blusapparatuur binnen handbereik houden;

• Brandbare stoffen (bv. om het vuur aan te steken) op voldoende afstand van het vuur bewaren;

• Het vuur tenminste 100 m van gebouwen (huizen, stallingen, afdaken, …) of gewassen die aan het groeien of drogen zijn (bv. struiken, maisvelden, korenvelden, hooi of vlas, …) verwijderd houden.

Maak de houtstapel niet te hoog en neem plaats op voldoende afstand van het vuur, zodat u niet onder het brandende hout terechtkomt wanneer de toren zou omvallen.Samen rond het vuur, authentieker en gezelliger kan niet.

Search