Trendy dames riemen

Hoe worden (leren)riemen gemaakt? Alle (leren)riemen worden in principe hetzelfde gemaakt. Je hebt daar nog verschil van kwaliteit in. Als we specifiek kijken naar lederen riemen worden deze gemaakt volgens een techniek die zicht heeft ontwikkeld in de prehistorie. Deze techniek is gebaseerd op het halen van kleurstoffen uit verschillende planten. Daarnaast heb je nog […]

Hoe worden (leren)riemen gemaakt?

Alle (leren)riemen worden in principe hetzelfde gemaakt. Je hebt daar nog verschil van kwaliteit in. Als we specifiek kijken naar lederen riemen worden deze gemaakt volgens een techniek die zicht heeft ontwikkeld in de prehistorie. Deze techniek is gebaseerd op het halen van kleurstoffen uit verschillende planten. Daarnaast heb je nog verschil in kwaliteit van het leer. Volnerfleer is de bovenste huid van het dier en is daarmee het beste en ook het duurste. Deze is het beste omdat deze veel meer kwaliteit heeft dan bijvoorbeeld een riem van spitleer. Spitleer is de 2e en 3e laag van de huid van het dier. Dit materiaal wordt overigens vaak gebruikt in meubilair en schoenen. Nog een deel van de 3e laag wordt suède. Suede is veel rekbaarder maar wel heel gevoelig voor vocht.

Wat voor kleuren riemen zijn er?

Een dames riem is in allerlei kleuren verkrijgbaar. De meest gebruikte kleuren voor damesriemen zijn echter Zwart, bruin en cognac. Dames riemen hebben vaak net wat vormgeving om echt onderscheid te maken tussen de man en de vrouw. Bij vrouwen zie je tegenwoordig vaak dat riemen zijn voorzien van een printje. Dit kan een tijgerprint , zebraprint of een bloemenprint zijn bijvoorbeeld. Deze vaak heel populair voor een dagelijks outfit. De neutralere kleuren worden vaak gedragen voor iets zakelijkere aangelegenheden.

Welke maat heb ik?

Het is belangrijk om een goede maat riem te hebben omdat het toch vaak of net je outfit maakt of breekt. Het is belangrijk om eerst je riemmaat op te meten op de plek waar je ook daadwerkelijk je riem gaat dragen. De omvang van de plek waar je je riem gaat dragen is het uitgangspunt. Bijvoorbeeld bij een riem van 80 centimeter kies je een riem van 82-87 centimeter omdat je deze vaak nog een beetje aantrekt. Dit schuift telkens op in 5 centimeter dus stel je hebt een omtrek van 88 centimeter dan pak je een riem van 85 centimeter.

riem

Hoe zorg dat ik mijn damesriem mijn outfit een boost geeft?

Bij mannen wordt de riem vaak gecombineerd met de schoenen. Bij vrouwen is dit minder het geval maar zorg er wel voor dat de riem niet vloekt met de schoenen. Het is daarnaast belangrijk dat de riem een goede match is in combinatie met je outfit. Zorg dat je het gevoel hebt dat je riem net dat extraatje is wat het net afmaakt. Dit verschilt echter per smaak. Probeer dus de combinatie te vinden met je schoenen, outfit en riem.

Search