Professionele PowerPoint maken? Volg deze tips!

Professionele PowerPoint maken? Volg deze tips! Het maken van een professionele presentatie is en blijft lastig zonder de juiste structuur. In dit artikel worden er tips gegeven om ervoor te zorgen dat uw volgende PowerPoint presentatie er op en top uitziet. Dit geeft een goed handvat voor het maken van een PowerPoint. Voordat we daadwerkelijk […]

Professionele PowerPoint maken? Volg deze tips!

Het maken van een professionele presentatie is en blijft lastig zonder de juiste structuur. In dit artikel worden er tips gegeven om ervoor te zorgen dat uw volgende PowerPoint presentatie er op en top uitziet. Dit geeft een goed handvat voor het maken van een PowerPoint. Voordat we daadwerkelijk aan de PowerPoint kunnen beginnen, moet eerst het doel van de presentatie duidelijk zijn. Daarnaast ook de boodschap die overgedragen moet worden en op welke manier dat gecommuniceerd gaat worden. Ook is het verstandig om van te voren te kiezen of u Microsoft PowerPoint gaat gebruiken of PowerPoint Online.

Tip 1: zorg voor een duidelijke layout

Het is bij een presentatie belangrijk dat er de juiste beeld/tekst verhouding is op de dia’s. Als er teveel tekst op de dia staat, is de kans groot dat het onoverzichtelijk wordt. Daarnaast zullen mensen altijd de tekst gaan lezen als dat op een dia staat. Als uw publiek aan het lezen is, hebben zij (bijna) geen aandacht meer voor uw verhaal. Uw verhaal komt dan niet goed over en dat is erg zonde! Als er dan toch tekst op de slide moet is het verstandig om te kiezen voor steekwoorden en niet voor hele zinnen. Voor een professionele PowerPoint is het ook slim om een template te gebruiken. Dit zorgt voor een goede en duidelijke structuur.

Tip 2: kijk naar voorbeelden van andere

Er zijn al zoveel goede professionele PowerPoint presentaties gemaakt, doe daar uw voordeel mee. Als u eens gaat zoeken naar ‘professionele PowerPoint voorbeeld’, zult u veel presentaties vinden waarbij u de goede dingen uit kunt halen. Door te vergelijken kunt u het beste van verschillende werelden in uw Microsoft PowerPoint plaatsen.

Tip 3: het ontwerp van de PowerPoint

Een ander belangrijk onderdeel van een professionele PowerPoint is de achtergrond. Door de juiste achtergrond te kiezen is het voor het publiek een stuk prettiger om naar de presentatie te luisteren. Het punt waar u op moet letten bij het kiezen van een achtergrond is de kleur. Het is namelijk belangrijk dat er genoeg contrast is met de letters en eventueel andere afbeeldingen en grafieken. Anders is het, zeker in een zaal, moeilijk om de PowerPoint te volgen. Ook het kiezen van een professioneel lettertype is belangrijk. Voor zowel de achtergrond, als het lettertype is consistentie noodzakelijk.

Tip 4: PowerPoint zelf maken of laten doen?

U kunt er voor kiezen om de PowerPoint zelf in elkaar te zetten, maar het is ook mogelijk om een professionele PowerPoint te laten maken. Beide manieren hebben voor- en nadelen en hangt ook af van de persoon en het bedrijf. Het is namelijk ideaal om het uit te besteden, wanneer u hier zelf geen tijd voor heeft of de kennis niet bezit. Door het uit te besteden bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Een minpunt aan een PowerPoint laten maken is dat u de regie (deels) moet weggeven. Dit kan ervoor zorgen dat het lastig is om de presentatie uit uw hoofd te gaan leren.

 

 

Search