Rode lopers

Een rode loper straalt luxe uit en geeft een welkom gevoel. Rode lopers roepen een filmsterrengevoel op. Een loper is als entree in te zetten bij veel verschillende evenementen.   De geschiedenis van de rode lopers Deze lopers zijn niet voor niets rood. Rood wordt van oorsprong gezien als de kleur die beschermt tegen het […]

Een rode loper straalt luxe uit en geeft een welkom gevoel. Rode lopers roepen een filmsterrengevoel op. Een loper is als entree in te zetten bij veel verschillende evenementen.

 

De geschiedenis van de rode lopers

Deze lopers zijn niet voor niets rood. Rood wordt van oorsprong gezien als de kleur die beschermt tegen het kwaad, de goden gunstig stemt en geluk brengt. De kleur rood was in de Middeleeuwen een statussymbool. De kleurstof rood was kostbaar en werd daarom alleen gebruikt door mensen van rijke komaf. Het gebruik van een tapijt, of een loper, heeft te maken met het ontvangst van de koning. De koning mocht niet op dezelfde aarde lopen als het gewone volk. Hij werd daarom ontvangen met een loper in de kleur rood. De eerste lopers verschenen al voor onze jaartelling. In de 18e eeuw was rood geen kostbare kleurstof meer en werd een rood tapijt bereikbaar voor iedereen. De New York Central Railroad introduceerde in 1902 de roodgekleurde loper bij hun passagierstrein om te laten zien dat mensen welkom waren. Dit gebruik is uiteindelijk overgenomen in de filmindustrie.

 

Ontvang gasten in stijl

 

Een rode loper voor je beurs of evenement betekent een warm welkom voor je bezoekers. Een loper kan ook helpen om bezoekers de juiste weg te wijzen. Bij grote drukte en lange rijen voorkomt zo’n loper chaos. Lopers zijn beschikbaar in verschillende roodtinten en kunnen op maat gemaakt worden. Ze zijn te krijgen in verschillende breedtes en lengtes en worden naar wens bijgesneden, mocht dit nodig zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je gasten struikelen over de roodgekleurde loper, want de lopers worden stevig bevestigd. Wist je dat er ook lopers zijn die 100% recyclebaar zijn? Rode lopers zijn er niet alleen voor zakelijke gelegenheden, maar bijvoorbeeld ook voor je verjaardag. Een loper bij de ingang van je trouwlocatie of de plek waar je je verjaardag viert, geeft net wat extra’s.

Evenementenvloer huren

 

Tegenwoordig heb je evenementenvloeren in verschillende kleuren en maten. Dit is een ideale manier om jouw event of feestje af te maken. Naast een rode loper is het mogelijk om een glittertapijt te leggen. De opties zijn eindeloos als het gaat om een evenementenvloer huren!

Search