Jezelf helemaal terugtrekken in de natuur in Nederland, is dat mogelijk?

We leven in Nederland in de meeste gevallen een vrij druk en snel leven. Er komt weinig natuur bij kijken en we moeten constant online zijn omdat we bang zijn om wat te missen. Deze groepsdruk kan er voor zorgen dat mensen geen tijd meer voor zichzelf nemen en ook zich niet meer weten af […]

We leven in Nederland in de meeste gevallen een vrij druk en snel leven. Er komt weinig natuur bij kijken en we moeten constant online zijn omdat we bang zijn om wat te missen. Deze groepsdruk kan er voor zorgen dat mensen geen tijd meer voor zichzelf nemen en ook zich niet meer weten af te sluiten van kanalen zoals social media. Toch is het in Nederland hartstikke goed mogelijk om jezelf even helemaal af te sluiten van Sociale media.

Terugtrekken in de natuur

 

Nederland kent namelijk een hele hoop natuur en dit zijn plekken waar je wellicht niet zomaar terecht komt, maar wel heen kan gaan. Je kunt online inspiratie opdoen om eens te kijken naar verschillende natuurcampings. Dit zijn campings waarbij je, vaak met een tent, komt en je helemaal in de natuur begeeft. Dit is geen grote camping met een zwembad en een restaurant, maar een plekje in het bos met een toilet en eventueel een plek waar mensen samen kunnen komen. Hier kun je jezelf even helemaal afsluiten van social media en andere dagelijkse bezigheden. Ook kun je hier gelijken ontmoeten ener even uit zijn.

Wandelingen door de natuur

 

Het is niet voor iedereen mogelijk om direct een weekend of week weg te blijven, maar zelfs dan is het mogelijk om in Nederland je terug te trekken in de natuur. Nederland kent namelijk ook een hoop parken waar je prachtige wandelingen kunt maken. We hebben het dan uiteraard niet over een stadspark, maar een natuurpark. Denk bijvoorbeeld aan de kroondomeinen van het Loo in Apeldoorn of Nationaal park de Hoge Veluwe. Dit zijn slechts enkele voorbeelden, maar Nederland kent ontzettend veel van dit soort prachtige parken waar je jezelf helemaal terug kan trekken in de natuur. Het kan uiteraard zo zijn dat je wat mensen tegen het lijf loopt, maar de natuur is hier zo mooi dat je helemaal geen behoefte hebt om je mobieltje uit je zak te halen en social media te openen. Ook de nationale parken en natuurparken in Nederland zijn dus ideale plekken om jezelf even helemaal terug te trekken in de natuur en uit de dagelijkse rompslomp te staan. Hierna kun je opgeladen weer terugtrekken naar het normale leven.

Search