Plasticgebruik reduceren? Maak er een feestje van!

Plastic is slecht voor het milieu en dat weten we inmiddels wel. We worden overspoeld met de informatie dat we er minder van moeten gebruiken, alternatieven moeten zoeken en noem maar op. In de oceanen en zeeën drijft de zogeheten plasticsoep, meerdere eilandjes, gevormd door plastic. Even inzoomen op Nederland: uit onderzoek van stichting Schone […]

Plastic is slecht voor het milieu en dat weten we inmiddels wel. We worden overspoeld met de informatie dat we er minder van moeten gebruiken, alternatieven moeten zoeken en noem maar op. In de oceanen en zeeën drijft de zogeheten plasticsoep, meerdere eilandjes, gevormd door plastic. Even inzoomen op Nederland: uit onderzoek van stichting Schone Rivieren blijkt dat in de Maas en de Waal per 100 meter maar liefst 224 stuks afval liggen, waarvan 60% plastic. Deze confronterende feiten zijn misschien al helemaal niet zo interessant meer, maar wat wel interessant is, is hoe de evenementenbranche hiermee omgaat.

Plastic Promise

Een leuk voorbeeld van een initiatief om plastic te reduceren is de Plastic Promise, die op het Amsterdam Dance Event werd gelanceerd. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven en DJ Sam Feldt kwamen samen tot dit initiatief, waarbij in de evenementenbranche door verschillende bedrijven doelen worden gesteld om het gebruik van plastic terug te dringen. Organisaties van verschillende events, maar ook leveranciers zoals drankmerken kunnen op de website van de Plastic Promise hun doelen voor de komende paar jaar aangeven.

Verantwoord ballonnen loslaten

Om in de evenementenbranche te blijven: ballonnen die in groten getale worden losgelaten kunnen nu ook biologisch afbreekbaar geproduceerd worden. Bij Allgifts bestelt u eenvoudig ballonnen die gemaakt zijn van latex, een materiaal dat wordt gewonnen uit een speciaal soort boom (de hevea brasiliensis, om precies te zijn). Het sap wordt van de boom afgetapt en kan worden omgezet tot het materiaal latex. Dit maakt latex 100% biologisch afbreekbaar en toch van goede kwaliteit.

Word overal gezien

plastic

Dus, ballonnen loslaten op welk event dan ook? Dat is oké! Voor een enorm bereik is ballonnen bedrukken overigens een uitermate geschikte optie. Ze gaan alle kanten op en kunnen het logo van de organisator uitstekend in beeld brengen. Ideaal als promotiemateriaal, om los te laten als knallende afsluiting of om kinderen blij te maken met een leuk geschenk.

Search