De mooiste plekken van Sri Lanka

Indonesië staat al langere tijd in de belangstelling en is tegenwoordig een echte toeristentrekker. Echter, is een rondreis Indonesië niet het enige wat je als reiziger zou kunnen boeken. Vlakbij Indonesië ligt het mooie Sri Lanka en deze mag zeker niet over het hoofd gezien worden. Het zeker de moeite waard om hier een keer […]

Indonesië staat al langere tijd in de belangstelling en is tegenwoordig een echte toeristentrekker. Echter, is een rondreis Indonesië niet het enige wat je als reiziger zou kunnen boeken. Vlakbij Indonesië ligt het mooie Sri Lanka en deze mag zeker niet over het hoofd gezien worden. Het zeker de moeite waard om hier een keer naartoe te gaan en wanneer dat gebeurd mag je deze plekken echt niet missen!

Rondreis Sri Lanka

Galle

In het dit vestigingsstadje is Nederlands erfgoed en je zult hier daarom veel terug zien van de Nederlandse overheersing in de 17e en 18e eeuw. Het was toen der tijd de belangrijkste havenstad van Sri Lanka en de Nederlanders hebben daar een groot fort gebouwd. Dit fort staat inmiddels op de werelderfgoedlijst en tegenwoordig omgebouwd tot een stad. In dit fort zijn dus allemaal leuke winkeltjes, restaurantjes en een aantal mooie toeristische bezienswaardigheden.

Nuwara Eliya

Wil je nou alles te weten komen over thee en een echte kenner worden? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Nuwara Eliya. Op deze plek ligt het hart van de theeregio en zul je overal waar je kijkt omringd worden door theeplantages. Je kan vanuit de stad verscheidene tours boeken die je rondleiden over de theeplantages en de bijbehorende fabrieken.

Naast de prachtige theeplantages waarover Nuwara Eliya beschikt, is de stad zelf ook echt een oogappel. De stad zelf staat ook wel bekend als Little England, omdat de Britten tijdens hun koloniale overheersing als het ware een kopie van hun thuisfront hebben gemaakt. Net als bij Galle zal de koloniale geschiedenis dus overal terug te zien zijn, waaronder ook Engelse straatnaambordjes.

Polonnaruwa

Dit is een van de oudste koningssteden in Sri Lanka. Bij deze stad kun je prachtige ruïnes en tempels bezichtigen. Er zijn zelfs zoveel tempels en ruïnes te vinden, dat je jezelf kan afvragen of je ze allemaal in één dag kan zien. Een leuk idee om te doen is een fiets huren en gewoon simpelweg tussen de tempels door fietsen. Zo zie je ze (bijna) allemaal en kun je bij de echte uitspringers even stoppen om het van dichterbij te bekijken. Een paar van de ruïnes die daar te zien zijn, zijn:

  • Vatadage
  • Leeuwen troon van Nissankamalla
  • Gal Vihara
  • Hatadage
  • Rankot Vihara

Al met al, zou een rondreis Sri Lanka net zo de moeite waard zijn als een vakantie naar Indonesië. Sluit deze reisbestemming daarom niet uit en neem eens een kijkje!

Search