Musthaves voor in je tuin

Als je de tuin wilt opknappen, kun je dat op veel manieren doen. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld extra planten aan te brengen in de tuin. Het nadeel van veel planten in de tuin is het feit dat je die planten ook moet onderhouden. Hierdoor is dit voor mensen met een drukke baan […]

Als je de tuin wilt opknappen, kun je dat op veel manieren doen. Je kunt er voor kiezen om bijvoorbeeld extra planten aan te brengen in de tuin. Het nadeel van veel planten in de tuin is het feit dat je die planten ook moet onderhouden. Hierdoor is dit voor mensen met een drukke baan of een gezin vaak geen slimme keuze. Het is zonde om allerlei mooie planten te kopen om die vervolgens niet goed te verzorgen. Hierbij nog een aantal andere dingen die je kunt aanpassen aan je tuin.

Vijver

Een aanpassing aan je tuin die niet al te veel onderhoud vergt is een vijver. Als je een vijver in de tuin hebt geeft dat gelijk een heel ander effect aan de tuin. Je kunt enorm veel sfeer toevoegen aan de tuin door een vijver te plaatsen. Er zijn verschillende soorten vijvers die je kunt laten plaatsen. Als je wilt besparen op de kosten van het plaatsen, kun je het ook zelf doen. Het kost je dan wel een hoop tijd om het gat te graven waar de vijver in geplaatst gaat worden. Als je genoeg tijd hebt om dit te zelf te doen bespaar je een hoop geld. Als het gat gegraven is kun je zelf eenvoudig vijverbakken plaatsen. Het voordeel van vijverbakken is het feit dat ze zo makkelijk te plaatsen zijn. Als je ervoor kiest om een vijver aan te leggen door een zeil in het gat te leggen is dit veel meer werk dan alleen het plaatsen van een bak. Het voegt een leuk effect toe aan de vijver als je er vissen in laat zwemmen. De soort vissen die past bij de vijver is sterk afhankelijk van de grootte van de vijver. Je moet natuurlijk geen karpers kopen als je een hele kleine vijver hebt.

Search