Een dagje Amsterdam

Een dagje Amsterdam Amsterdam is één van de meest populaire steden voor een dagje weg. Het toerisme is de laatste jaren steeds verder toegenomen en met een reden natuurlijk. Een dagje Amsterdam is leuk. Wat valt er dan allemaal te beleven? Te veel om op te noemen eigenlijk. We hebben vier evenementen uitgelicht, deze uitjes […]

Een dagje Amsterdam

Amsterdam is één van de meest populaire steden voor een dagje weg. Het toerisme is de laatste jaren steeds verder toegenomen en met een reden natuurlijk. Een dagje Amsterdam is leuk. Wat valt er dan allemaal te beleven? Te veel om op te noemen eigenlijk. We hebben vier evenementen uitgelicht, deze uitjes zou je in één dag kunnen combineren.

Rondvaren op de Amsterdamse grachten

 

De Amsterdamse grachten zijn altijd druk bezocht, dit heeft natuurlijk een reden. Vanaf het water heb je een mooi uitzicht over 17e-eeuwse grachtengordel, de even oude huizen en de architectuur die de stad te bieden heeft. De Amsterdamse grachten zijn sinds 2010 ook opgenomen in de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Wil je ook de grachten bewonderen? Boek dan bijvoorbeeld een rondvaart met eten.

Struinen en lunchen in De Pijp

In de Pijp zijn veel Amsterdamse studenten terug te vinden. Dit komt doordat deze wijk rijk is aan cafés, veel grote terrassen en gezellig ingerichte lunchrooms. In deze gemoedelijke oude buurt vind je ook de beroemde Albert Cuypmarkt. Een ideale buurt om rustig doorheen te struinen en een gezellige plek om te lunchen.

Langs een van de vele bruine cafes

Waar vindt je de echte Amsterdammers? In de bruine cafés natuurlijk. Je hoort het vaak al wanneer je naar binnen loopt; de plat Amsterdamse accenten en muziek van André Hazes op de achtergrond. De gemoedelijke sfeer hier moet je gewoon een keer proeven. Ga gezellig met een kleine groep mensen, bij één van de vele kroegjes naar binnen.

Onbeperkt sushi eten

Natuurlijk moet je een dag vol met activiteiten ook bourgondisch afsluiten. Hiervoor kun je bijvoorbeeld onbeperkt sushi eten in één van de vele sushi restaurants in Amsterdam. Het is verstandig om hierbij vooraf te reserveren, je kunt dan direct aanschuiven.

Search