Rondleiding door een diamantslijperij

Heb je altijd al willen weten hoe diamanten geslepen worden of hoe deze in sieraden verwerkt worden? Neem eens een kijkje bij de oude diamantenfabriek in Amsterdam, aan de Uilenburgerstraat. Historie De ‘stoomdiamantslijperij’ is geopend in 1880 door de gebroeders Boas. Hier werden door circa 350 slijpers met (toen) moderne slijpmachines wekelijks ca. 8.000 tot […]

Heb je altijd al willen weten hoe diamanten geslepen worden of hoe deze in sieraden verwerkt worden? Neem eens een kijkje bij de oude diamantenfabriek in Amsterdam, aan de Uilenburgerstraat.

Historie

De ‘stoomdiamantslijperij’ is geopend in 1880 door de gebroeders Boas. Hier werden door circa 350 slijpers met (toen) moderne slijpmachines wekelijks ca. 8.000 tot 10.000 karaat ruwe diamanten bewerkt. De voormalige schoorsteen van de stoomslijpmachines is ook nog steeds aanwezig.

De fabriek aan de Uilenburgerstraat werd gezien als een modern en technisch hoogstandje en was de grootste in Europa. Wekelijke kwamen er klanten vanuit Europa, Amerika, Rusland en Japan om de prachtig geslepen diamanten te kopen.

Toegankelijk voor publiek

In 1989 is de diamantfabriek overgenomen door Samuel Gassan van de firma Gassan Diamonds. De firma laat graag zien hoe hun vakmannen te werk gaan en biedt hiervoor rondleidingen aan door de fabriek. Je kunt op de website van Gassan Diamonds verschillende rondleidingen boeken.

 

  • Diamond Experience Tour: ontdek de geschiedenis van de diamant en maak leer hoe diamanten hun typische vormen krijgen.
  • Champagne Tour: bekijk onder het genot van een glas champagne hoe de diamanten gekeurd worden en leer alles over het certificaat van echtheid voor de perfect geslepen diamanten. Tijdens deze tour is er ook gelegenheid om diamanten te kopen.
  • VIP Tour: leer alles over diamanten en maak kennis met het ambacht diamantslijpen. Leer vervolgens alles over de Rolex van de gecertificeerde Rolex horlogemaker. Tijdens de afsluiting worden ten slotte de unieke Rolex goodiebags uitgereikt.
  • Wedding VIP Tour: ga je binnenkort trouwen? Dan is de wedding VIP Tour misschien iets voor jou. Bekijk onder het genot van een glaasje champagne de mooiste sieraderen voor je bruiloft.

 

Heb je altijd al een keer een diamantenslijperij van binnen willen zien? Boek dan snel je rondleiding.

Search