4 Manieren om augmented reality glasses te gebruiken bij een augmented reality lezing

4 Manieren om augmented reality glasses te gebruiken bij een augmented reality lezing   Ervaren is leren. We gaan naar musea om naar objecten te kijken die we ook thuis via internet kunnen zien. We reizen naar verre landen om zelf te ervaren wat we ook via YouTube kunnen bekijken. Tijdens lezingen moeten we het […]

4 Manieren om augmented reality glasses te gebruiken bij een augmented reality lezing

 

Ervaren is leren. We gaan naar musea om naar objecten te kijken die we ook thuis via internet kunnen zien. We reizen naar verre landen om zelf te ervaren wat we ook via YouTube kunnen bekijken. Tijdens lezingen moeten we het doen met (hopelijk) een interessante spreker en een PowerPoint presentatie op een scherm. Met augmented reality glasses laat je bezoekers leren door te ervaren, gewoon vanuit een kleine zaal of een groot auditorium. Een augmented reality lezing laat een groep mensen de hele wereld rondreizen zonder de locatie te verlaten. Hiervoor kun je augmented reality huren met een bijpassende augmented reality app. Welke voordelen dat oplevert, en welke mogelijkheden er zijn lees je op deze pagina.

Maak het zichtbaar met een augmented reality lezing

Voordat je met augmented reality glasses aan de slag gaat zul je eerst moeten bedenken waarom je gebruik zou maken van deze technologie. Niemand zit te wachten op een gadget die alleen maar de aandacht afleidt van de boodschap. Hier zijn alvast vier manieren om augmented reality glasses te gebruiken tijdens een augmented reality lezing, waarschijnlijk zul je op basis hiervan volop inspiratie krijgen voor je eigen AR lezing:

  1. Visualiseer complexe materie: Een beeld zegt meer dan duizend woorden, met AR beelden kun je een ingewikkelde lezing veel inzichtelijker maken. Je bent niet meer gebonden tot het projectiescherm met tweedimensionale afbeeldingen, het is mogelijk om 3D visualisaties te maken in de ruimte waar de participanten zich bevinden. Denk aan een 3D object van een kloppend hart, of archeologische vondsten waar je omheen kunt lopen alsof je er zelf naast staat.
  2. Maak een lezing interactief: Lezingen kunnen heel leerzaam zijn, maar er zijn helaas weinig presentaties die de aandacht vast weten te houden. Een grote show opvoeren heeft niet veel zin als de boodschap daardoor in het gedrang raakt, met een augmented reality lezing woont het onderwerp zelf het middelpunt van de aandacht. De deelnemers worden in staat gesteld als actieve participanten deel te nemen door augmented reality glasses te dragen. Zo wordt informatie op een hands-on manier overgedragen.
  3. Maak een reis door tijd en realiteit: Een film kijken in een IMAX bioscoop geeft de toeschouwer een compleet andere ervaring dan dezelfde film kijken op een smartphone scherm. Neem het publiek mee op een reis door tijd en realiteit. Laat historie tot leven komen, zo worden veel historische artefacten die beschadigd zijn weer in volle glorie hersteld met behulp van augmented reality glasses. Of “verklein” het publiek tot microscopisch formaat en bekijk atomen die voor je ogen lijken te zweven.
  4. Geef participanten na de lezing stof tot nadenken: Door herhaling kan een persoon informatie beter onthouden. Helaas heeft niet iedereen een AR bril thuis liggen, het is wel mogelijk om bijvoorbeeld een Aryzon kartonnen smartphone houder uit te delen. Hiermee kun je AR beelden projecteren in de ruimte, in 3D en zelfs interactief met je eigen smartphone. Bespreek de mogelijkheden met de AR ontwikkelaar.

Verschillende soorten augmented reality glasses

Er zijn behoorlijk wat producten op de markt om AR beelden mee weer te geven, welke hardware het meest geschikt is voor een specifieke augmented reality lezing kun je navragen bij de leverancier. Zo zijn er AR brillen die werken op basis van een eenvoudig Android systeem, er zijn ook oplossingen die functioneren op basis van Windows. Afhankelijk van de presentatie en de augmented reality app die je wilt laten zien kan de keuze voor de juiste AR bril verschillen.

Augmented reality huren

Voor een AR lezing zou het een enorme investering zijn om alle apparatuur aan te schaffen. Zeker als je meerdere personen tegelijkertijd wilt laten werken in de AR omgeving. Je kunt gelukkig ook augmented reality huren, zo kun je maatwerk lezingen geven die perfect aansluiten bij de doelgroep. Wanneer je samen met een AR ontwikkelaar een specifieke augmented reality app wilt laten ontwikkelen kun je vooraf het gewenste platform kiezen om de meest optimale kwaliteit te behalen,op basis van een scherp budget.

Zo kies je de juiste augmented reality app voor een lezing

Er zijn nu al honderden AR apps verspreid over de verschillende platformen, toch bestaat de kans dat de juiste applicatie voor een specifieke lezing nog niet bestaat. Een AR ontwikkelaar is in staat een maatwerk augmented reality app te ontwikkelen. Dat klinkt ingewikkeld? Wees gerust, de AR ontwikkelaar heeft doorgaans veelzijdige tools beschikbaar om in korte tijd maatwerk software te leveren. Informeer naar de mogelijkheden als je overweegt om een augmented reality lezing te organiseren.

Breng jouw lezingen up to date door AR technologie te integreren met de presentatie. We zijn van overhead projectors naar beamers gegaan, nu is het tijd voor AR voor maximale impact tijdens iedere lezing.

Search