Werken in de toerismebranche

Werken in de toerismebranche De handschoenen worden van zolder gehaald en de dikke jassen pre-sale is begonnen: de winter staat weer voor de deur! Met sneeuw op komst dwalen je gedachten langzaam af naar de wintersportvakantie die nog gepland moet worden. Ben jij een ster in het regelen van dit soort reizen, spreek je meerdere […]

Werken in de toerismebranche

De handschoenen worden van zolder gehaald en de dikke jassen pre-sale is begonnen: de winter staat weer voor de deur! Met sneeuw op komst dwalen je gedachten langzaam af naar de wintersportvakantie die nog gepland moet worden. Ben jij een ster in het regelen van dit soort reizen, spreek je meerdere talen of bezorg je mensen graag een topvakantie? Misschien is werken in de toerisme branche dan wel wat voor je!

Wat kun je doen?

Binnen de toerisme branche zijn veel opties wat betreft banen. Je kunt bijvoorbeeld bij een reisbureau aan de slag om mensen te helpen met het boeken van een reis. Verder kun je bijvoorbeeld denken aan een baan bij de klantenservice van een luchtvaartmaatschappij. Is een baan in het zonnige Zuid-Europa meer wat voor jou? Ook daar zijn opties voor. Kortom: er zijn binnen de toerisme branche veel mogelijkheden. De opleiding en het werkniveau die je nodig hebt voor een baan in de toerisme staan niet vast. Per functie zijn er verschillende vereisten. Als je meerdere talen spreekt dan wordt dit vaak als pre gezien.
Er zijn ook veel (vakantie)baantjes binnen deze branche te vinden. Bekijk hier de mogelijkheden voor een leuke bijbaan in het buitenland!

Wat maakt het zo leuk?

Er zijn meerdere factoren die het werken in de toerisme branche zo leuk maken. Allereerst ben je met een stukje ontspanning van je medemens bezig, dit geeft over het algemeen een ‘positieve vibe’. Je leert in sommige functies een heleboel over verschillende landen en wellicht kun je er zelfs een keer naartoe! Ook ben je vaak veel met klanten in contact, dat maakt het werk afwisselend en leuk. De verhalen die ze meebrengen maken jou dag leuk. Wat nog een groot pluspunt is, is dat het een brede branche is. Je kunt op verschillende niveaus en levels binnen een organisatie werken, vaak zijn er dus ook nog doorgroeimogelijkheden. De toerisme branche is over het algemeen internationaal georiënteerd, ideaal voor degenen die graag verder kijken dan het koude Nederland.
Dus, zou jij graag willen werken als bijvoorbeeld klantenservice medewerker reizen, steward of activiteitenbegeleider in binnen of buitenland? Check alle vacatures.

Search