De mogelijkheden van virtual reality voor een vakantiepark

De mogelijkheden van virtual reality voor een vakantiepark   Ervaar de rust van een huisje in een vakantiepark gelegen in de bossen of aan het strand. Kun je hier al een beeld bij voor de geest halen? Waarschijnlijk wel, toch zal deze sfeertekening niet direct op jouw netvlies tevoorschijn komen. Met een brochure wordt het […]

De mogelijkheden van virtual reality voor een vakantiepark

 

Ervaar de rust van een huisje in een vakantiepark gelegen in de bossen of aan het strand. Kun je hier al een beeld bij voor de geest halen? Waarschijnlijk wel, toch zal deze sfeertekening niet direct op jouw netvlies tevoorschijn komen. Met een brochure wordt het al wat beter, een promotievideo biedt ook zeker een meerwaarde, en online kun je recensies lezen van klanten. Maar waarom laat je als eigenaar van een vakantiepark of touroperator jouw klanten niet zien hoe de ervaring op een vakantiepark écht is? Onmogelijk zeg je? Niet met een 360 virtuele tour, dit is een soort video of interactieve presentatie waar je compleet in rond kunt kijken. Hoe een virtual reality 360 tour werkt en welke mogelijkheden virtual reality voor een vakantiepark biedt lees je op deze pagina. Ook leggen we uit welke voordelen een goede VR app ontwikkelaar biedt om dit soort projecten te realiseren.

Hoe werkt een 360 virtuele tour?

Om een virtual reality tour te maken heb je een zogenaamde panorama camera nodig, dat is een camera die beelden kan vastleggen in 360 graden. Een hoge beeldresolutie is hierbij van belang, want als je de 360 virtuele tour bekijkt door een VR bril zullen alle pixels flink opgeblazen worden.

De meest eenvoudige wijze van een virtual reality tour voor de klant is een 360 graden video die de kijker een rondleiding geeft door een locatie. De camera wordt bewogen om een simulatie te geven van een wandeling of guided tour. Hoewel dit soort VR tours zeer laagdrempelig zijn om te bekijken, gaat er toch flink wat expertise achter schuil om een dergelijke productie goed vorm te geven. Bespreek de mogelijkheden daarom al in een vroeg stadium met de VR app ontwikkelaar.

Een andere manier die technisch gezien eenvoudiger is om te realiseren, maar voor de gebruiker een hogere mate van interactiviteit biedt is een 360 virtuele tour op basis van afbeeldingen die als een soort plattegrond elkaar overlappen. Net als met Google Street View kun je op pijlen klikken. Met sommige VR software oplossingen is het mogelijk om naast pijlen ook andere elementen toe te voegen zoals een commentaarstem, geluid op locatie, muziek en andere media zoals een beeld-in-beeld video.

Als laatste kun je naast beelden die in de werkelijkheid zijn gemaakt ook kiezen voor digitale beelden. Dit kunnen 3D animaties zijn, er zijn zelfs 2D getekende VR films waarmee je een virtual reality tour extra opvallend kunt maken. Het is mogelijk om echte beelden op locatie te mengen met computeranimatie of met de hand getekende elementen. Zo kun je een unieke presentatie vertonen die niet alleen het vakantiepark op een natuurgetrouwe wijze weergeeft, maar er ook nog extra elementen aan toevoegt.

Mogelijkheden virtual reality vakantiepark

Hier zijn enkele voorbeelden die specifiek van toepassing zijn op een virtual reality vakantiepark:

  • Sfeerimpressie: Laat een vakantiepark zien zoals een bezoeker deze zou ervaren. Je kunt hierbij de kijker als onderwerp nemen, je zou ook als onzichtbaar gezinslid met een groep acteurs mee kunnen reizen.
  • Seizoenen laten zien: Een vakantiepark is vaak het hele jaar geopend, ieder seizoen heeft het park een unieke uitstraling. Breng dit op een bijzondere wijze in beeld met een 360 virtuele tour waarbij je de seizoenen tijdens de reis ziet veranderen. Je zou ook dezelfde tocht kunnen maken in ieder seizoen om zo de unieke kenmerken te laten zien.
  • Op pad met een karakter: Veel vakantieparken hebben live animatie op de locatie die kinderen en ook volwassenen ter plekke vermaken. Neem deze karakters als uitgangspunt voor een virtual reality tour en laat ze deze voorstelling presenteren. Je kunt naast de acteurs ook speciale effecten toevoegen aan de presentatie. Om het bekijken van deze VR tour extra aantrekkelijk te maken kun je kartonnen smartphone houders verspreiden met daarop de huisstijl van het vakantiepark en uiteraard ook de karakters. Geen kind die dit kan weerstaan!

Virtual reality tour voor iedereen

Bekijk de 360 virtuele tour thuis op de bank, tijdens een vakantiebeurs of in het buitenland tijdens het plannen van de volgende vakantie. Iedereen is de doelgroep van een virtual reality tour, mede omdat je dit soort presentaties via diverse kanalen kunt verspreiden waaronder YouTube, Facebook, via een standaard browser, op PC, laptop, mobiele apparaten en uiteraard ook via een echte VR bril. Privé of tijdens evenementen en beurzen.

Een VR app ontwikkelaar maakt het mogelijk

Een virtual reality tour voor een vakantiepark kan een nieuwe doelgroep aanspreken, en de bestaande doelgroep overhalen om een specifieke keuze te maken. Bespreek de mogelijkheden voor virtuele tours met de VR app ontwikkelaar. Voor ieder park en iedere reisorganisatie zijn er volop unieke invalshoeken om de perfecte presentatie vorm te geven.

Search