Wie wil er nou niet een Audi, Mercedes, BMW of Porsche bezitten? Smaken verschillen, maar voor de auto liefhebber is er voor iedereen wel wat qua Duitse auto merken. Maar daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Met name in Nederland. Er is vrijwel geen duurder land in Europa wanneer het aankomt op auto aankopen dan Nederland. Voor veel mensen lijkt een Porsche daardoor onbereikbaar. Maar zo hoeft het niet te zijn. Kijk wat verder dan je neus lang is, en je zal ontdekken dat een Duitse top auto wellicht binnen handbereik is.
Het gras is groener aan de oostkant
In Duitsland liggen de auto prijzen vele malen lager dan in Nederland. Daar zijn een aantal redenen voor. De Duitse auto industrie is erg belangrijk voor het land. Er is dan ook veel aan gelegen voor de Duitsers, om ervoor te zorgen dat de auto industrie gesmeerd verloopt. De overheid stimuleert de industrie. In Nederland is meer het tegenovergestelde aan de hand. Logisch wel, het is een klein land en de wegen zijn reeds overvol. Maar daar heb je geen boodschap aan als Porsche aspirant.
Enfin, met de komst van de EU, is het veel makkelijker geworden om een auto in te voeren. Natuurlijk is het niet zo gemakkelijk als kleding kopen online, komt wel wat meer bij kijken. Maar een auto importeren is vandaag de dag geen hels karwei meer. En het loont zeker de moeite, de prijsverschillen tussen Duitsland en Nederland kan in sommige gevallen oplopen tot wel ruim tienduizend Euro. En het gaat niet alleen om geld. Het is ook zo dat Duitse merk auto’s bestemd voor de Duitse markt, royaler zijn uitgevoerd, met meer toeters en bellen (bron: website easyimport). Je betaald minder, krijg meer, klinkt goed toch?
Zaken om rekening mee te houden
Bij het importeren van een Duitse auto zijn er wel een paar zaken om op te letten. Allereerst, valt het aan te bevelen om bij een Duits bedrijf te kopen in plaats van een particulier. Dit omdat je bij een bedrijf over het algemeen 1 jaar garantie hebt ook als Nederlandse consument. Een tweede punt is de BPM. Er dient enige belasting betaald te worden bij invoer. Hoeveel? Dat is aan jou want de BPM mag op meer dan 1 wijze berekend worden. Natuurlijk wil je de goedkoopste wijze benutten. Op deze website vind je een handige calculator om je op weg te helpen. Een laatste punt is het transport. Dit kun je zelf doen, maar let er dan wel op dat je een speciaal tijdelijk kenteken daarvoor aanvraagt want anders riskeer je een boete.