Need for Speed auto nabootsen

De meeste mensen zijn wel bekend met de Need for Speed spelletjes reeks van EA. Dit zijn games waarbij men kan racen in getunede auto’s. In mijn jeugd heb ik veel avonden besteed daaraan. Enfin, nu ik mijn rijbewijs en eerste auto reeds succesvol heb kunnen aanschaffen, ben ik aan de slag gegaan met tuning. […]

De meeste mensen zijn wel bekend met de Need for Speed spelletjes reeks van EA. Dit zijn games waarbij men kan racen in getunede auto’s. In mijn jeugd heb ik veel avonden besteed daaraan. Enfin, nu ik mijn rijbewijs en eerste auto reeds succesvol heb kunnen aanschaffen, ben ik aan de slag gegaan met tuning. De afgelopen jaren heb ik de auto grondig verbouwd met bevredigende resultaten zowel qua uiterlijk als prestaties. In dit artikel wil ik een aantal tips delen voor beginnende cartuners.

Verlaging

Een van de eerste zaken waar ikzelf mee begonnen ben is het verlagen van de auto. Dit kan door middel van zogenaamde verlagingsveren. Hiermee kun je het voertuig in kwestie tot een paar centimeters lager maken. Dit zorgt voor een sportievere en vlottere look van de auto in kwestie. Zorg er wel voor dat je veren koopt van een kwalitatief merk. Want het verlagen van de auto kan wel het rijcomfort enigszins verslechteren, zeker wanneer je lage kwaliteit veren koopt. Een goed merk van Duitse origine is Eibach, verkooppunt in Nederland: website Extreme-carstyling.

Sidesteps

Met name een goede optie voor grote SUV-achtige auto’s. Dit zijn een soort opstapjes aan de zijkant van de auto. Zorgt voor een meer luxe uiterlijk van de auto. En daarbij is het natuurlijk functioneel, mensen die slecht ter been zijn kunnen zo beter instappen.

Nieren

Noemt men ook wel de grill of de neus van de auto. Het is een soort grill plaat aan de voorkant van de auto. Bepaald voor een groot deel het aangezicht van de auto. Is enigszins makkelijk om te vervangen en om die reden zouden we dat aanbevelen.

Uitlaten

Tuning gaat niet alleen om uiterlijk en performance. Ook willen we een indrukwekkend geluid hebben. Betere uitlaatsystemen helpen daarbij. Een van de merken qua uitlaten die we kunnen aanbevelen is Eisenman, verkrijgbaar hier.

Beginnen met tunen

Met zojuist beschreven modificaties kun je een begin maken aan het tunen van je bolide op een makkelijke en kosteneffectieve manier. Je zult zien dat na de eerste paar succesvolle tuning aanpassingen je de smaak te pakken begint te krijgen en voor je het weet rijdt ook jij in een heuse Need for Speed bolide rond.

Search