Persoonlijk leiderschap ontwikkelen: welke opleidingen kun je doen?

Met je eigen onderneming of wellicht een functie als leidinggevende, is het erg belangrijk om te blijven bijscholen. Het voordeel van bijscholen is dat je altijd mee blijft lopen met de tijd. Daarnaast leer jij tijdens het bijscholen nieuwe functies die jij kunt gebruiken bij je leiderschap. Met een eigen onderneming of wellicht een functie […]

Met je eigen onderneming of wellicht een functie als leidinggevende, is het erg belangrijk om te blijven bijscholen. Het voordeel van bijscholen is dat je altijd mee blijft lopen met de tijd. Daarnaast leer jij tijdens het bijscholen nieuwe functies die jij kunt gebruiken bij je leiderschap. Met een eigen onderneming of wellicht een functie als leidinggevende, zal je een opleiding over persoonlijk leiderschap moeten volgen. Deze opleidingen zijn namelijk speciaal gericht op de belangrijkste factoren van leiderschap. Persoonlijk leiderschap ontwikkelen kun je bij meerdere opleidingen doen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kijken voor de executive master communicatie manager. Dit is een gerichte opleiding voor managers die graag willen doorstromen. Als eigen ondernemer wordt er aangeraden om de opleiding artificial intelligence voor marketeers te volgen. Dit is het eerste deel (A). In het eerste deel leer je vooral omgaan met de mogelijke problemen die zich voor kunnen doen bij het runnen van een eigen onderneming. 

Een korte training over persoonlijk leiderschap 

Met een eigen onderneming of met een fulltime baan als manager kan het voorkomen dat je geen tijd hebt voor een volledige studie. Je dient namelijk volledig aanwezig te zijn bij het bedrijf waardoor er weinig tijd overblijft voor een studie. Als je toch meer kennis op wilt doen over het vak ’’persoonlijk leiderschap’’, dan heb je ook de mogelijkheid om een training te volgen. Een training is over het algemeen korter waardoor je dit goed kunt combineren met je baan. De artificial intelligence voor marketeers is een training die enkel een maand duurt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om de persoonlijk leiderschap training goed te combineren met je baan of onderneming. 

Meer leren over marketing 

Met een eigen bedrijf is het natuurlijk erg belangrijk om meer te weten te komen over marketing. Marketing is erg belangrijk binnen een bedrijf en daarom is het ook belangrijk om je stof beter te leren kennen. Met de NIMA opleidingen kun je dit gemakkelijk doen. Het is wel belangrijk om te weten dat deze opleidingen veel tijd kosten waardoor je mogelijk minder kunt concentreren op je eigen werkzaamheden. Je kunt kiezen uit meerdere opleidingen. Zo kun je beginnen bij de basis. Vaak wordt dit ook deel A genoemd. Als je al veel kennis hebt over marketing en je kennis wilt vergroten, kun je natuurlijk ook kijken voor deel B en C. Deze delen zijn een stuk moeilijker. Als je een beginner bent, is het erg belangrijk om niet eigenwijs te zijn en simpelweg te starten met deel A.

Meer weten over online marketing? Lees hier wat het voor je kan betekenen!

De duur van deze opleidingen 

De duur van de opleidingen kunnen erg verschillen. Voor deel A ben je bijvoorbeeld 9 maanden bezig. In deze 9 maanden leer je ook alles over marketing. Daarnaast is dit bevorderend voor je eigen bedrijf. Deel B en C kost je ongeveer 10 maanden. Let er wel op, als je delen niet hebt afgerond, kan dit zorgen voor een uitstroming van het schooljaar. Dit betekent dat je langer zal moeten studeren voor het behalen van de opleiding. Alle drie de opleidingen zijn op het HBO niveau. Heb jij geen behaalde HBO of niveau 4 opleiding? Dan kun je niet deelnemen aan deze opleidingen. 

Search