Autoverzekering senioren

Wanneer senioren een autoverzekering willen afsluiten, lopen zij vaak tegen verschillende problemen aan. Senioren worden namelijk een stuk vaker afgewezen als zij een nieuwe verzekering willen afsluiten. Dit komt omdat verzekeraars ouderen zien als risicogroep, en dus meer geld kosten. Dit heeft als gevolg dat senioren over het algemeen een hogere premie moeten betalen voor […]

Wanneer senioren een autoverzekering willen afsluiten, lopen zij vaak tegen verschillende problemen aan. Senioren worden namelijk een stuk vaker afgewezen als zij een nieuwe verzekering willen afsluiten. Dit komt omdat verzekeraars ouderen zien als risicogroep, en dus meer geld kosten. Dit heeft als gevolg dat senioren over het algemeen een hogere premie moeten betalen voor het verzekeren van de auto. Zelfs voor de minimale, verplicht WA verzekering.

Risicogroep

 

Het aantal senioren in Nederland is groot, en wordt alleen maar groter de komende jaren. Dit betekent dat er ook steeds meer senioren op de weg zullen zijn. In de meeste gevallen gaat dit prima, maar toch zijn er een aantal autoverzekeringen die ervoor kiezen om senioren een hogere premie te laten betalen dan jongere bestuurders. De reden die zij hiervoor geven is dat senioren in een risicogroep vallen. In deze zelfde risicogroep vallen bijvoorbeeld ook mensen die net hun rijbewijs hebben gehaald en jongeren rond de 18 jaar (vaak dezelfde groep). Toch is het zo, net als bij de andere groepen, dat het niet altijd een risico hoeft te zijn wanneer senioren gebruik maken van een auto.

 

Niet alle verzekeringsmaatschappijen

 

Gelukkig is het zo dat niet alle verzekeringsmaatschappijen een hogere premie rekenen voor senioren. Bij bepaalde maatschappijen betalen zij gewoon evenveel als andere groepen mensen die een autoverzekering willen afsluiten. Ook kunnen senioren gewoon kiezen voor verschillende aanvullende verzekeringen. Deze zijn er bijvoorbeeld om inzittenden te beschermen, maar ook om verzekerd te zijn tegen verschillende oorzaken van een beschadigde auto. Denk hierbij aan inbraakschade of schade die is ontstaan door verschillende weersomstandigheden.

Verzekering afsluiten

 

Wanneer je niet weet welke verzekering precies bij jou past, kun je het beste een kijkje nemen op Overstappen.nl. Hier kun je verschillende verzekeringen met elkaar vergelijken en dus ook als oudere bestuurder de goedkoopste autoverzekering vinden. Naast het vergelijken van je premie kan je direct een nieuwe autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl. Bereken dus snel je premie en kijk hoeveel jij kan besparen. Hierbij is het aan te raden om je oude verzekering pas stop te zetten op het moment dat je bent goedgekeurd door de nieuwe verzekeraar.

 

 

 

 

Search