Alles wat je moet weten over swill afval

Elk bedrijf krijgt te maken met afval. Waar kantoren veel papier- en restafval produceren wordt er door horecaondernemers vooral veel swill afval geproduceerd. Maar wat is swill afval precies? Waarom moet dit gescheiden worden? En wat is de beste oplossing voor horecaondernemers? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over swill. Wat is […]

Elk bedrijf krijgt te maken met afval. Waar kantoren veel papier- en restafval produceren wordt er door horecaondernemers vooral veel swill afval geproduceerd. Maar wat is swill afval precies? Waarom moet dit gescheiden worden? En wat is de beste oplossing voor horecaondernemers? Lees in dit artikel alles wat je moet weten over swill.

Wat is swill afval?

Horecabedrijven of bedrijven met een bedrijfskantine produceren bijna altijd gft-afval en swill. De term GFT staat voor groente, fruit en tuinafval: dat was je waarschijnlijk al bekend. Bij het GFT mag dan ook ongekookte groente, fruit, etensresten en tuinafval, zoals bladeren en snoeiafval. Een deel van het GFT-afval bestaat uit gekookte etensresten. Dit wordt swill genoemd. Swill afval is dus eigenlijk al het organische afval van een bedrijf. Vaak komt wordt swill geproduceerd in een keuken, restaurant of kantine.

Welk afval mag allemaal worden weggegooid bij swill?

Swill afval bestaat dus uit allerlei etensresten die vaak geproduceerd worden in keukens van kantines en restaurants. Voor een goede recycling mogen onderstaande etensresten allemaal weggegooid worden bij het swill afval:

 

  • Groente
  • Fruit
  • Sauzen
  • Melk
  • Pap
  • Soepen
  • Vetten
  • Aardappelen
  • Gekookte etensresten
  • Eierschalen
  • Friet
  • Vlees
  • Vis
  • Gevogelte

Welk afval mag niet bij het swill afval belanden?

Voor een goede recycling is het ontzettend belangrijk dat de afvalstroom niet wordt vervuild. Daarom is het belangrijk om goed te weten welk afval wel en niet bij het swill hoort. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden op een rijtje gezet die niet thuishoren in de swill afvalstroom:

 

  • Botten
  • Slachtafval
  • Frituurvet
  • Tuinafval
  • Koffiepads
  • Theezakjes
  • Mosselschelpen
  • As
  • Haren
  • Potgrond
  • Bloemen

Is swill afval scheiden verplicht?

De afvalstroom swill kan op een duurzame manier hergebruikt worden door goede recycling, daarom is het belangrijk om dit afval goed te scheiden. Het scheiden van swill-afval is verplicht vanaf meer dan 200 kg per week. Met een juiste afvalscheiding voldoe je aan deze wet- en regelgeving.

Machine voor het verteren van organisch afval

Voor hotels, restaurants, kantines en evenementenlocaties die veel keukenafval produceren zijn de machines van Powerknot erg interessant. Een Powerknot machine zorgt voor een besparing op afvalkosten en voorkomt onnodige CO2 uitstoot. Een Powerknot machine zorgt voor een snelle verwerking van GFT, swill en organisch afval op locatie. De machine maakt geen geluid en je hebt geen last van een vieze geur. Door zo’n machine te gebruiken kan je al het swill afval op locatie versneld laten verteren, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Zo bespaar je op afvalkosten en draag je een steentje bij aan een beter milieu. Door zelf het afval te verwerken is er namelijk geen transport nodig, waardoor er minder CO2 uitstoot is.

 

Search