Zo ga jij op een duurzame manier om met je elektronica

Tegenwoordig is duurzaamheid een groot onderwerp op de agenda van veel mensen. Steeds meer mensen proberen rekening te houden met het milieu door zelf een steentje bij te dragen. Je kunt zelf op veel manieren hier aan bijdragen, zo ook door zuinig om te gaan met de spullen die je hebt. De elektronica die jij […]

Tegenwoordig is duurzaamheid een groot onderwerp op de agenda van veel mensen. Steeds meer mensen proberen rekening te houden met het milieu door zelf een steentje bij te dragen. Je kunt zelf op veel manieren hier aan bijdragen, zo ook door zuinig om te gaan met de spullen die je hebt. De elektronica die jij bezit wordt natuurlijk gemaakt vanuit grondstoffen én verbruikt energie. Door hier zuinig mee om te gaan draag jij je steentje bij (en het is ook nog eens voordelig voor je portemonnee). In deze blog vertellen we je hoe jij duurzaam omgaat met jouw elektronica! 

Duurzame bescherming

Het is natuurlijk nooit fijn als je elektronica beschadigd raakt, omdat je het laat vallen of gewoon omdat je het simpelweg over de tafel verplaatst. Krassen, deuken of vlekken zijn niet gewenst. Om dat te voorkomen is het belangrijk om je elektronica te voorzien van bescherming. Maak hierin een bewuste keuze en ga voor duurzaam materiaal of een formaat wat je bij je eventuele volgende apparaat ook kunt gebruiken. Door je laptop altijd te vervoeren in een beschermhoes stel je je Macbook reparatie zo lang mogelijk uit! Voor telefoons heb je zelfs hoesjes die je na gebruik kunt composteren. Alles beter dan nog wat plastic bij het afval. 

Let op je verbruik

Door je apparatuur niet onnodig te gebruiken, zal het ook minder snel aftakelen. Heb je je apparatuur toch veel nodig? Zorg er dan voor dat je er netjes mee omgaat en dat je, wanneer het kan, de energiebesparing aanzet. Op die manier draait je apparatuur geen overuren en is de kans groot dat je batterij op lange termijn langer mee gaat. Daarnaast is het ook wel eens lekker om wat minder gebruik te maken van je elektronica, maar juist te genieten van het offline leven. Pak eens een keer een goed boek, ga tekenen of een lekkere wandeling door de natuur maken.

Refurbished

Is het toch zo ver gekomen dat het onvermijdelijk is dat je elektronica aan vervanging toe is? Overweeg dan eens om een refurbished apparaat aan te schaffen. Het imago van refurbished is vaak nog dat het minder kwalitatief en tweede keus elektronica is, maar dat is helemaal niet waar. Refurbished modellen, van bijvoorbeeld een telefoon of laptop, zijn apparaten die volledig opgeknapt en gecontroleerd zijn op de werking en de buitenkant. Een refurbished apparaat is dus zo goed als nieuw en bij de meeste leveranciers heb je ook nog eens garantie. Een nieuw apparaat is misschien net wat beter, maar als je een goede keuze wilt maken voor je eigen portemonnee en de duurzaamheid van de wereld, dan is een refurbished apparaat een hele goede keuze! 

Zo zie je dat je op veel verschillende manieren duurzaam om kunt gaan met je elektronica en op die manier je steentje bij kunt dragen aan het milieu en de duurzaamheid van onze aarde. Mocht je iPhone toch kapot gaan kun je het apparaat gelukkig altijd dicht bij laten maken, zoals bij iPhone reparatie Den Haag. Hopelijk kun je dit moment nu zo lang mogelijk uitstellen.

Search