Zo creëer je de leukste ontmoetingsplekken op kantoor 

  Werknemers hechten veel waarde aan een kantoorruimte waarin ze efficiënt kunnen werken. Toch moet je bij het inrichten van een kantoor niet alleen stilstaan bij het efficiënt werken. Er moet ruimte zijn voor ontspanning en er moeten plekken zijn waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten. Uiteraard is het belangrijk dat iedereen zijn of haar werk […]

 

Werknemers hechten veel waarde aan een kantoorruimte waarin ze efficiënt kunnen werken. Toch moet je bij het inrichten van een kantoor niet alleen stilstaan bij het efficiënt werken. Er moet ruimte zijn voor ontspanning en er moeten plekken zijn waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten. Uiteraard is het belangrijk dat iedereen zijn of haar werk goed uitvoert, maar efficiënt werken gaat stukken beter met wat ontspanning op zijn tijd. Met onderstaande tips creëer je de beste ontmoetingsplekken op kantoor.

Koffie is je vriend

Deze komt niet als een verrassing. Bij veel bedrijven is de koffiehoek dé ontmoetingsplek van het kantoor. Terwijl een goede machine jou voorziet van een bakkie pleur, kun je gerust even bijpraten met collega’s. Een modern espresso apparaat doet het altijd goed bij werknemers. Wil je toch liever een kleiner apparaat? Creëer dan een knus koffiehoekje en fleur deze op met wat planten of zorg voor extra opbergruimte.

Ga naar buiten

Ondanks dat flexwerken een begrip van nu is, werken nog steeds veel werknemers op vaste tijden en op een vaste plek. Een hele dag aan het werk in dezelfde ruimte kan beginnen te vervelen en dan is het heerlijk om regelmatig een frisse neus te halen. Probeer bijvoorbeeld een loungeplek in de buitenlucht te creëren. Daarnaast is een loungeplek de ideale ontmoetingsplek om even te ontspannen, te lunchen of om de vrijdagmiddagborrel in te luiden.

Niet elk bedrijfspand heeft deze mogelijkheid, maar een dakterras of balkon is een goed alternatief. Zie jij jezelf zitten en uitkijken over het centrum van Rotterdam of staren naar de mensenmassa bij het station Amsterdam Zuidas?

Een flexibele kantoorinrichting

Het creëren van een ontmoetingsplek op kantoor is makkelijker dan je denkt. Plaats op verschillende plekken banken, stoelen of poefs zodat werknemers de gelegenheid hebben om spontaan een ontmoetingsplek te creëren. Als de kantoorindeling goed verdeeld is, ontstaan ontmoetingsplekken vaak vanzelf. Als je het lastig vindt om de kantoorindeling  goed in balans te brengen, kan het creëeren van een kantoortuin een goede oplossing zijn. Deze trend is weer helemaal terug en in een kantoortuin kun je eenvoudig werkplekken creëren voor verschillende activiteiten als bijvoorbeeld vergaderen, flexwerken of samenwerken.

Ontspannen tijdens het werken mag

Een ontmoetingsplek op kantoor hoeft niet perse iets te maken te hebben met werken. Onderzoek wijst uit dat acht uur werken niet goed is voor een mens. Daarom is het belangrijk dat er voldoende ontmoetingsplekken zijn waar werknemers zich kunnen ontspannen. Plaats bijvoorbeeld een tafeltennis- of een voetbaltafel. Wil je toch liever iets kleins? Dan kun je ergens een kast plaatsen met daarin korte spellen.

Ga voor gezelligheid

Er zijn genoeg mogelijkheden om toffe ontmoetingsplekken op kantoor te creëren. Bijkletsen bij de koffiemachine kan altijd. Wil je het wat groter aanpakken? Ga dan voor een dakterras, een kantoortuin of extra ontspannende tools die een goede toevoeging zijn voor jouw kantoorruimte.

Search