Zo blijft je trouwe vierwieler langer in je leven

  Wanneer je een auto koopt, ben je natuurlijk niet van plan daar zo snel mogelijk weer afscheid van te nemen. Het blijft een product dat je vaak gebruikt, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kun je de meest voorkomende problemen wel voorkomen. Goed luisteren Veel problemen kun je al wel merken […]

 

Wanneer je een auto koopt, ben je natuurlijk niet van plan daar zo snel mogelijk weer afscheid van te nemen. Het blijft een product dat je vaak gebruikt, dus een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig kun je de meest voorkomende problemen wel voorkomen.

Goed luisteren

Veel problemen kun je al wel merken of horen voordat het echt een groot ding wordt. Wanneer je op tijd maatregelen treft hoeven de kosten niet hoog op te lopen en veroorzaak je ook geen domino-effect met ellende. Wanneer je bijvoorbeeld een schurend of piepend geluid hoort bij het remmen dan weet je al dat de kans er in zit de remblokken vervangen moeten worden. Wanneer je motor langzaam op gang komt, is het verstandig je accu te laten controleren. Blijf dus oplettend als het ome je auto gaat.

Spik en span

De lak van je auto is niet alleen maar voor de show! Het beschermt je auto tegen veel elementen van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan blaadjes, beestjes, stoffen en water! Wanneer je je auto regelmatig schoonmaakt wordt deze beschermlaag langer behouden en blijft het er natuurlijk ook mooier uit zien. Je auto minimaal 2 keer jaar waxen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je auto niet zal roesten en beter beschermd blijft tegen zon, regen, sneeuw, zout en modder! Belangrijk is dan wel dat je de goede wax gebruikt en geen spuitvorm.

Niet overbelasten

Vaak gebruiken we onze auto’s als opslagplaats of als ideaal verhuismiddel. Echter, er bestaan niet voor niks verhuisbusjes of verhuiswagens. Om de scharnieren van je auto te besparen is het handig om je auto niet te vaak met klep open te binden. Hij is er immers voor gemaakt om dicht te gaan. Als je toch vaak dingen in je achterbak mee wil nemen, maar geen grotere auto kunt regelen, is het een optie om een aanhanger te gebruiken. Een trekhaak monteren is dan wel belangrijk, tenzij je daar al over beschikt natuurlijk!

Search