De zin en onzin van een kenteken check

Voorheen was het niet voor iedereen eenvoudig om het kenteken van een auto te controleren. Voordat internet voor iedereen toegankelijk werd kon deze informatie alleen schriftelijk via de RDW worden opgevraagd. Dit duurde soms erg lang en dus lieten veel mensen het achterwege. Veel informatie was toen ook nog niet beschikbaar zoals nu. Het is […]

Voorheen was het niet voor iedereen eenvoudig om het kenteken van een auto te controleren. Voordat internet voor iedereen toegankelijk werd kon deze informatie alleen schriftelijk via de RDW worden opgevraagd. Dit duurde soms erg lang en dus lieten veel mensen het achterwege. Veel informatie was toen ook nog niet beschikbaar zoals nu. Het is nu niet meer voor te stellen dat een kenteken opzoeken niet even snel via het internet kan zodat je de gevraagde informatie binnen enkele seconden op je scherm hebt staan.

Wat heb ik er aan om een kenteken op te zoeken?
Een kenteken opzoeken kan je veel informatie verstrekken over een auto. Het tellerrapport, waarin de kilometerstanden van de auto zijn vermeld vanaf het moment dat het kenteken werd afgegeven kan je vertellen hoeveel er met de auto is gereden. Het maakt immers veel verschil of een auto slechts een paar duizend kilometers per jaar rijdt of voor intensief woon-werkverkeer wordt gebruikt met tienduizenden kilometers per jaar. Zo weet je ook of bepaalde onderdelen inmiddels wellicht aan vervanging toe zijn, ook dit kun je namelijk inschatten aan de hand van de kilometerstand.

Daarom controleer je de gegevens van een tweedehands autoDe gegevens controleren van een tweedehands auto die te koop wordt aangeboden is heel normaal. De koper zal ook weten dat je dit doet en dat het dus geen zin heeft om informatie achter te houden of onwaarheden te vertellen over de auto. Dit maakt het veiliger om van een particulier of handelaar een tweedehands auto te kopen.

Search