Werken in controlling: waarom het een goede carrièrekeuze is

Als je op zoek bent naar een baan waarin je analytische en probleemoplossende vaardigheden kunt gebruiken, waar je veel verantwoordelijkheid hebt én waar je kunt bijdragen aan de groei en ontwikkeling van een bedrijf, dan is werken in controlling misschien iets voor jou. Wat is controlling? Controlling is een vakgebied dat zich richt op het […]

Als je op zoek bent naar een baan waarin je analytische en probleemoplossende vaardigheden kunt gebruiken, waar je veel verantwoordelijkheid hebt én waar je kunt bijdragen aan de groei en ontwikkeling van een bedrijf, dan is werken in controlling misschien iets voor jou.

Wat is controlling?

Controlling is een vakgebied dat zich richt op het beheersen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het is een belangrijke functie binnen bedrijven, omdat het bedrijven helpt om hun doelen te bereiken door de juiste beslissingen te nemen op basis van gegevens en analyses.

Waarom is werken als controller een goede keuze?

Nu je weet wat controlling inhoudt, gaan we in op de voordelen om als controller te werken. Hieronder hebben we een aantal redenen opgesteld waarom werken in controlling interessant kan zijn:

Het is een dynamisch vakgebied

Werken in controlling is een dynamisch vakgebied, waarin verandering de enige constante is. De financiële en economische omstandigheden veranderen voortdurend, wat betekent dat je voortdurend nieuwe uitdagingen zult tegenkomen. Bovendien zullen de technologieën en software die je gebruikt om gegevens te analyseren en te rapporteren ook voortdurend veranderen en verbeteren.

Je zult veel verantwoordelijkheid hebben

Als controller heb je veel verantwoordelijkheid binnen een bedrijf. Je bent verantwoordelijk voor het verzamelen en analyseren van gegevens om te helpen bij het nemen van belangrijke beslissingen en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit betekent dat je een belangrijke rol speelt in de strategie van het bedrijf en bijdraagt aan de groei en ontwikkeling ervan.

Het is een cruciale rol binnen een bedrijf

Het werk van controllers is cruciaal voor het succes van een bedrijf. Ze helpen bij het beheersen van kosten, het maximaliseren van winstgevendheid en het verbeteren van efficiëntie en productiviteit. Dit betekent dat controllers een belangrijke rol spelen bij het waarborgen van de financiële stabiliteit en groei van het bedrijf.

Je kunt een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen

Als controller zul je een breed scala aan vaardigheden ontwikkelen, van financiële analyse tot communicatie en leiderschap. Je zult leren hoe je gegevens kunt interpreteren en rapporteren, hoe je effectief kunt communiceren met verschillende belanghebbenden en hoe je teams kunt leiden om doelen te bereiken.

Er zijn veel carrièremogelijkheden

Werken in controlling biedt veel carrièremogelijkheden. Je kunt doorgroeien naar senior controller, financieel directeur, CFO of CEO. Daarnaast kun je ook kiezen voor een carrière in consultancy, waar je andere bedrijven helpt om hun bedrijfsprocessen te verbeteren.

Werken als Controller

Is je interesse gewekt en wil je werken als Controller? Bekijk dan hier een groot aantal Controller vacatures bij de leukste finance bedrijven op Finture Careers, de menselijke headhunter die zowel werkt met een jobplatform als proactieve werking. 

Search