Wees een gentleman als je meevaart op een sloep

Wanneer je met vrienden mee gaat varen op de Amsterdamse grachten is veiligheid van groot belang. Bereid je daarom goed voor, als schipper maar ook als passagier. Hieronder vind je 3 tips om je boottochtje plezierig en veilig te maken. Bereid je goed voor op een dagje sloep varen Als je een dagje met de […]

Wanneer je met vrienden mee gaat varen op de Amsterdamse grachten is veiligheid van groot belang. Bereid je daarom goed voor, als schipper maar ook als passagier. Hieronder vind je 3 tips om je boottochtje plezierig en veilig te maken.

Bereid je goed voor op een dagje sloep varen

Als je een dagje met de sloep meegaat varen, zorg er dan voor dat je goed bent voorbereid. Neem geen grote en zware spullen mee. De ruimte op een sloepje is zeer beperkt, het meenemen van overbodige spullen kan dan onnodig tot ergernis lijden. Onderstaande spullen zijn echter altijd handig.

  • Zonnebril
  • Zonnebrandcrème
  • Zwempak
  • Handdoek
  • Bootvriendelijke schoenen
  • Haarborstel
  • Hoed
  • Vervanging van kleding

Neem eten en drinken mee op de sloep

Breng voedsel mee het water op als je een dag gaat varen in een sloep of boot. Als het nog niet eerder is besproken, verwacht dan niet dat de gastheer of -vrouw snacks of eten voor iedereen aanbiedt. Dagtochten kunnen lang duren, dus neem iets mee om te eten voor het geval je nergens stopt.

Breng ook meer drinken mee dan wat je zelf nodig denkt te hebben. Een sloep delen is een sociaal evenement en drinken is dat ook. Probeer glas zoveel mogelijk te vermijden, door het schommelen kan er wat stuk gaan.

Breng geen ongenode gasten mee op de sloep

Als je met iemand mee gaat varen, neem dan niet zomaar extra mensen mee. Of het nu je vriend(in), hond of je kinderen zijn, vraag van tevoren of het goed is dat ze komen. De boot kan op vol zijn, of de gastheer voelt zich misschien niet op zijn gemak met extra gasten die ze misschien niet kennen. Het is altijd beter om te vragen voordat je iemand uitnodigt.

Search