Weekendtassen – waar moet je op letten?

Als je een kort reisje voor de boeg hebt, dan kan een weekendtas heel handig zijn. Er past genoeg kleding in voor een aantal dagen, plus nog wat aantal andere benodigdheden. Ben jij ook nog op zoek naar een mooie weekendtas voor je aankomende citytrip? In dit artikel lees je waar je rekening mee kunt […]

Als je een kort reisje voor de boeg hebt, dan kan een weekendtas heel handig zijn. Er past genoeg kleding in voor een aantal dagen, plus nog wat aantal andere benodigdheden. Ben jij ook nog op zoek naar een mooie weekendtas voor je aankomende citytrip? In dit artikel lees je waar je rekening mee kunt houden als je van plan bent om een weekendtas te kopen.

Afmeting weekendtas

Weekendtassen kun je in verschillende afmetingen kopen. Het is dus handig om te bedenken hoeveel spullen je van plan bent om mee te nemen. Een te grote weekendtas kan een beetje onhandig worden om mee te nemen, ondanks dat je er veel spullen in kwijt kan. Een kleine weekendtas is handzamer, maar dan zul je wel kritischer moeten zijn met wat je wel en niet meeneemt.

Indeling

Sommige weekendtassen hebben allemaal vakjes aan de zijkant en voorkant van de tas. Dit kan erg handig zijn, maar let erop dat je hier niet je belangrijkste spullen in stopt. Tasjesdieven en andere mensen met kwaad in de zin kunnen hier namelijk makkelijk bij. Als je geen risico wilt nemen, dan kun je het beste een klein schoudertasje of heuptasje gebruiken waarin je belangrijke dingen als paspoort, portemonnee en telefoon kwijt kunt.

Materiaal weekendtas

Weekendtassen komen in allerlei materialen. Kunststof polyester is bijvoorbeeld een populaire stof, want deze is goedkoop en makkelijk schoon te houden. Met een vochtig doekje kun je gemakkelijk viezigheid eraf vegen en sommige weekendtassen van dit materiaal kunnen zelfs (voorzichtig!) in de wasmachine. Stevig leer is ook een geschikt materiaal voor weekendtassen. Het voordeel van leer is dat het duurzaam is, dus van een natuurlijke stof gemaakt. Krasjes en slijtplekjes zullen op een leren oppervlak niet zo opvallen, maar zullen het uiterlijk van de weekendtas juist verbeteren.

Extra snufjes

Sommige weekendtassen hebben wat extra’s te bieden, zoals wieltjes of een rits met cijferslot erop. Wieltjes kunnen erg handig zijn, vooral als je langere afstanden moet lopen en je de weekendtas dus achter je aan kunt laten rollen. Een rits met cijferslot is ook erg handig, want dit maakt de weekendtas extra veilig. Zit er geen standaard cijferslot bij maar zou je dit wel graag willen? Een cijferslot voor je rits kun je ook apart kopen.

Dames of heren

Er zijn verschillende soorten en designs weekendtassen, speciale dames weekendtassen en heren weekendtassen.

Search