Wat te doen in Ijmuiden

De havenstad Ijmuiden is gelegen in de provincie Noord-Holland. De stad heeft vier havens, namelijk: een haven voor recreatievaart, Seaport Marina Ijmuiden, de Ijmondhaven, de Vissershaven en de Haringhaven. Hiermee is Ijmuiden de op twee (Amsterdam en Rotterdam) na grootste havenstad van Nederland.   Een dagje Ijmuiden is niet alleen voor de havens leuk om […]

De havenstad Ijmuiden is gelegen in de provincie Noord-Holland. De stad heeft vier havens, namelijk: een haven voor recreatievaart, Seaport Marina Ijmuiden, de Ijmondhaven, de Vissershaven en de Haringhaven. Hiermee is Ijmuiden de op twee (Amsterdam en Rotterdam) na grootste havenstad van Nederland.

 

Een dagje Ijmuiden is niet alleen voor de havens leuk om te bezoeken, maar er is nog veel meer te beleven. Wij geven hieronder handige tips over wat te doen in de interessante stad Ijmuiden. Lees dus snel verder!

Dagje naar het strand

Hou je van strand en zwemmen? Dan is het strand Ijmuiden aan Zee “the place to be” om heerlijk met je handdoekje op het strand neer te strijken. De zee zorgt voor de nodige verkoeling tijdens hete zomerdagen. Het leuke van dit strand is dat er genoeg te zien is, waaronder veel watersporters. Als je samen met je hond naar het strand toe wilt, dan kan je naar het “Ijmuiderslag” strand gaan. Honden zijn op dit strand toegestaan.

Bezoek het theater in Ijmuiden

Als je in Ijmuiden bent dan is een bezoekje aan Stadsschouwburg Velsen zeker de moeite waard. Dit theater biedt fantastische theatervoorstellingen met  ruim 700 zitplaatsen. Het theater heeft een erg gevarieerd aanbod met voorstellingen, zodat er voor iedereen wel een leuke voorstelling te vinden is.

Het Bunker Museum

Dit interessante oorlogsmuseum is te vinden in Ijmuiden. In 2005 is dit museum geopend. Het museum is gevestigd in bunkers die behoren tot de Marine Kustbatterij Heerenduin. Dit is een Duits bunkercomplex uit de Tweede Wereldoorlog. Het museum bestaat uit drie verschillende bunkers die met elkaar verbonden zijn door middel van loopgraven. 

IJmuider Zee- en Havenmuseum

Dit is een scheepvaartmuseum in Ijmuiden. Met dertien zalen vol informatie over de geschiedenis en ontwikkeling van het Noordzeekanaal, de haven van Ijmuiden en de visserij kan je je als scheepsvaart liefhebber hier wel even vermaken. Het museum is gevestigd in een voormalige visserijschool.

Search