Wat te doen in Denia (Costa Blanca)

Iedereen kent de Costa Blanca als een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Denia is al jaren een van de topbestemmingen aan de Costa Blanca. Genieten van je vakantie? Dan is een vakantiehuis in Denia huren zeker een aanrader! In dit artikel geven we tips wat te doen in Denia. Lees dus snel verder over […]

Iedereen kent de Costa Blanca als een van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Denia is al jaren een van de topbestemmingen aan de Costa Blanca. Genieten van je vakantie? Dan is een vakantiehuis in Denia huren zeker een aanrader!

In dit artikel geven we tips wat te doen in Denia. Lees dus snel verder over leuke activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie in Denia!

Kasteel van Denia bezoeken

Als je op vakantie gaat naar deze bestemming op de Costa Blanca dan is het bezoeken van het kasteel van Denia zeker de moeite waard. Sterker nog je kan niet om dit prachtige kasteel heen. Als je op vakantie gaat naar Denia of in de buurt van deze omgeving, dan is het zeker een aanrader om het kasteel te bezoeken. Bij dit kasteel heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn. 

Cultuur snuiven

Ook als je houdt van culturele bezienswaardigheden bezoeken ben je in Denia op het juiste vakantieadres. Denia heeft een historisch centrum waar je je ogen uitkijkt naar een mix van moderne architectuur, moderne straten, kleurrijke straten en elegante gebouwen. Tot slot is dit prachtige historische centrum gelegen aan de voet van het kasteel van Denia.

Strand

Net als vele plaatsen op de Costa Blanca trekken de stranden van Denia jaarlijks duizenden toeristen. De stranden zijn mooi en schoon. Denia heeft een kuststrook van ruim 15 kilometer, waardoor er altijd wel prachtige stranden te vinden zijn waar je de hele dag kunt genieten van de zon. Maar ook bieden deze stranden mogelijkheden voor bijvoorbeeld snorkelen.

Watersport

Naast het zonnen kan je ook vele watersporten beoefenen in Denia. Zo kan je bijvoorbeeld kitesurfen, paddleboarden en windsurfen. Combineer een zonvakantie met deze leuke en sportieve activiteiten.

Search