Wat kan een digital marketing bureau voor je bedrijf betekenen?

Het is voor bedrijven steeds belangrijker om online vindbaar te zijn. Of het nu gaat om een website of verschillende social media accounts, het bedrijf moet online zichtbaar zijn. Het inrichten en promoten van een website en social media kanalen is voor sommige bedrijven nog een vak op zich. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor […]

Het is voor bedrijven steeds belangrijker om online vindbaar te zijn. Of het nu gaat om een website of verschillende social media accounts, het bedrijf moet online zichtbaar zijn. Het inrichten en promoten van een website en social media kanalen is voor sommige bedrijven nog een vak op zich. Daarom kiezen steeds meer bedrijven ervoor om een digital marketing bureau in te schakelen. In dit artikel geven we een toelichting over wat een online marketing bureau voor jouw bedrijf kan betekenen.

Online vindbaarheid vergroten

Als je een website maakt voor jouw bedrijf dan moet je je afvragen wat het doel van de website is. Wil je bijvoorbeeld meer:

  • Producten verkopen via de webshop?
  • Klanten en leads voorzien van informatie?
  • Of beide?

Dan wil je natuurlijk ook dat je website door klanten en leads gevonden wordt op het internet. En de online vindbaarheid van de website kan in concurrerende markten nog best een dingetje zijn. Daarom kan een seo bureau in Amsterdam je hier heel makkelijk bij helpen door te gaan linkbuilding. Dit houdt in dat de link van de website op andere websites geplaatst worden die een hoge autoriteit hebben. Hierdoor zal jouw website ook beter gaan scoren in de zoekresultaten waardoor de website beter vindbaar is.

Website optimaliseren

Een stap die voor het verhogen van de autoriteit en online vindbaarheid komt, is de website optimaliseren. Het is namelijk belangrijk dat de website technisch goed in elkaar zit. Ook moet er voldoende content op de website staan en moet er een mobile friendly versie komen. Voor iemand die geen verstand heeft van deze zaken wordt het erg moeilijk om dit uit te voeren. Een digital marketing bureau kan deze taken oppakken en uitvoeren.

 

Meer leads genereren

Het uiteindelijke doel van de website is meer leads genereren, dit kan aan de hand van aanvragen die binnenkomen via de website. Of door het aantal klanten die producten kopen. Als mensen online naar producten op zoek zijn, moeten ze bij jouw website uitkomen. Wanneer de website niet snel genoeg laad of er niet goed uitziet kunnen bezoekers binnen 0,5 seconde de website weer verlaten. Om dit te voorkomen zal de website goed moeten werken en geoptimaliseerd moeten worden.

 

Hulp nodig met jouw website? Schakel vandaag nog een online marketing bureau in!

Search