Wat is precies een openluchttheater?

Wat is precies een openluchttheater? De naam zegt het eigenlijk al: een theater in de open lucht. Bij een openluchttheater wordt een voorstelling opgevoerd in de buitenlucht. Tegenwoordig is dit een vrij populaire manier van optreden. Zo wordt in Valkenburg bijvoorbeeld al een tijd ‘Soldaat van Oranje’ uitgevoerd in de buitenlucht. Dit is een groot […]

Wat is precies een openluchttheater?

De naam zegt het eigenlijk al: een theater in de open lucht. Bij een openluchttheater wordt een voorstelling opgevoerd in de buitenlucht. Tegenwoordig is dit een vrij populaire manier van optreden. Zo wordt in Valkenburg bijvoorbeeld al een tijd ‘Soldaat van Oranje’ uitgevoerd in de buitenlucht. Dit is een groot succes. Maar wat moet je echt weten wanneer je een openluchttheater gaat bezoeken?

Hieronder volgt een lijst met een aantal handige tips

  • Allereerst gaat het vaak om een behoorlijk groot complex. Zorg dus dat je naar het toilet bent geweest voordat de show begint! Toiletten zijn vaak immers wat minder goed bereikbaar.
  • Zorg dat je altijd wat te eten of te drinken hebt, het kan zo zijn dat stand verder weg zijn.
  • Vanzelfsprekend is het handig om iets mee te nemen voor het geval het gaat regenen. Denk bijvoorbeeld aan een paraplu.

Hoe het ook zij: een bezoek aan een openluchttheater is een fantastische ervaring!

Search