Waarop letten bij de aanschaf van een Elektrische step?

De elektrische step is reeds geruime tijd razend populair. Terecht ook, aangezien het ons tegen een redelijke prijs, een heleboel voordelen te bieden heeft. Voordat je echter besluit, ook zo een elektrische step aan te schaffen, is het misschien goed, eerst een aantal punten in overdenking te nemen. Wij zetten alvast de belangrijkste 3 punten […]

De elektrische step is reeds geruime tijd razend populair. Terecht ook, aangezien het ons tegen een redelijke prijs, een heleboel voordelen te bieden heeft. Voordat je echter besluit, ook zo een elektrische step aan te schaffen, is het misschien goed, eerst een aantal punten in overdenking te nemen. Wij zetten alvast de belangrijkste 3 punten op een rijtje.

Range

De range heeft te maken met de afstand, welke je met de elektrische step kunt afleggen en wordt bepaald door de capaciteit van de batterij. Andere factoren, zoals de temperatuur en de conditie waarin de step zich bevindt, hebben ook invloed op de range. Bij aankoop zul je dus, aan de hand van de afstanden die je denkt af te leggen met de step en de factoren die daarop van invloed zijn, een keuze moeten maken.

Gewicht van de rijder

Een ander, belangrijk punt, is het gewicht van de rijder. Alle elektrische steps hebben een capaciteit voor wat betreft het kunnen dragen van een bepaald gewicht. Het is van belang, een elektrische step te kiezen, die geschikt is voor jouw gewicht, omdat het gewicht veel invloed heeft op de range van zo een step. Koop je dus een step, die in feite niet instaat is jouw gewicht te dragen, dan gaat dit ten koste van de range; die zal afnemen.

Landschap

Bij het kopen van een elektrische step, zul je ook rekening moeten houden met het landschap, waarbinnen je de step zult gebruiken. Voor gebieden, waar er meestal weinig verkeer is en het landschap veelal vlak is, kun je elke mogelijke step gebruiken. Voor de minder vlakke gebieden, zul je moeten kiezen voor een elektrische step, die een grotere batterij capaciteit heeft.

Tot slot

Vanwege de vele voordelen, die een elektrische step ons te bieden heeft, kan het aantrekkelijk zijn, één aan te schaffen. Voordat je echter besluit een bepaald elektrische step model te kopen, is het aangeraden, na te gaan of het model wel geschikt is.

Search