Waarom je boot verkopen via een jachtmakelaar?

Wanneer je besluit jouw jacht te verkopen via een jachtmakelaar brengt dit behoorlijk wat voordelen met zich mee. Sommige van deze voordelen liggen misschien erg voor de hand, maar sommige heb je miss nog niet eerder aan gedacht. De juiste marktkennis Wanneer je kiest voor een jachtmakelaar zoals Jachtmakelaardij Kappers dan kies er ook direct […]

Wanneer je besluit jouw jacht te verkopen via een jachtmakelaar brengt dit behoorlijk wat voordelen met zich mee. Sommige van deze voordelen liggen misschien erg voor de hand, maar sommige heb je miss nog niet eerder aan gedacht.

De juiste marktkennis

Wanneer je kiest voor een jachtmakelaar zoals Jachtmakelaardij Kappers dan kies er ook direct voor expertise in te schakelen.  Er is dan iemand die je bij de hand neemt en die enorm veel kennis heeft in het verkopen van jachten, maar daarnaast ook weet hoe de huidige markt er op dit moment uitziet en wat vervolgens moet gebeuren om je boot zo snel mogelijk voor een eerlijke prijs te kunnen verkopen.

Inruilen van een boot

Het verkopen van je boot bij een jachtmakelaar geeft in sommige gevallen ook de mogelijkheid om de boot te kunnen inruilen. Vaak moet namelijk de aanschaf van een nieuwe boot grotendeels worden gefinancierd met de huidige boot. Bij jachtmakelaar kan dit mogelijk worden gemaakt.

Groter bereik met een jachtmakelaar

Normaal gesproken proberen particulieren hun boot te verkopen aan andere particulieren. Op deze manier is vaak wat moeilijker om een boot te kunnen verkopen. Een jachtmakelaar maakt dit allemaal wat makkelijker. Deze is soms ook in contact met mensen uit een ander land of zakelijke kopers. Kortom het netwerk is groter. Daarnaast kunnen mensen ook eens een kijkje gaan nemen in de verkoophaven van een jachtmakelaar. Bovendien is het voor de koper ook een extra stukje veiligheid inbouwen door bij een jachtmakelaar te kopen.

Tijdbesparend

Door te kopen bij een jachtmakelaar kun je tevens behoorlijk wat tijd besparen. Sommige potentiële kopers zeggen namelijk af zonder wat te laten weten. Dat is natuurlijk behoorlijk vervelend als je er tijd voor vrij hebt moeten maken. Wanneer je kiest om te verkopen via een makelaar heb je daar ook geen last. Je hoeft als ware pas te komen om de verkoop volledig af te kunnen ronden.

Search