Waarom je Berlijn moet bezoeken

Een stedentrip op zijn tijd doet iedereen goed. Berlijn heeft als hoofdstad van onze Oosterburen ontzettend veel te bieden op het gebied van historie, kunst en cultuur. Een iconische en unieke stad op slechts een paar uur rijden van onze landsgrens, maar vliegen kan uiteraard ook of wat dacht je van een comfortabele treinreis naar […]

Een stedentrip op zijn tijd doet iedereen goed. Berlijn heeft als hoofdstad van onze Oosterburen ontzettend veel te bieden op het gebied van historie, kunst en cultuur. Een iconische en unieke stad op slechts een paar uur rijden van onze landsgrens, maar vliegen kan uiteraard ook of wat dacht je van een comfortabele treinreis naar het hartje van deze metropool. Of je nou gaat voor een romantisch weekendje weg, cultuur wil snuiven of je gewoon een paar dagen wil onderdompelen in deze fantastische stad. Deze stad gewoon gezien en ervaren hebben en dat natuurlijk in de beste hotels in Berlijn.

Stadsiconen

Er zijn een aantal plekken in Berlijn waar je geweest moet zijn. De Reichstag is een bijzonder gebouw met een grote rol in de geschiedenis. De Brandenburger Tor die het symbool staat voor de val van de muur in 1989. Het holocaust monument, dit monument is ontworpen ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de Holocaust.

Stad van de vrijheid

Berlijn staat symbool voor vrijheid, het vallen van de muur is al enige tijd geleden maar tijdens een bezoek aan deze stad kun je er niet omheen, figuurlijk dan. Gelukkig maar. De geschiedenis van Berlijn, Duitsland, oorlogen en Europa, alsmede herinneringen aan de verschrikkingen zijn overal terug te zien. Een stad die je herinnert aan het belang van vrijheid, verandering en verdraagzaamheid en deze waarden zeker ook uitdraagt. Het aanbod van hotels, restaurants en bars in Berlijn is enorm en de grootte alsmede de diversiteit van het aanbod maakt dat er voor ieder budget welkom is.

Een kleurrijke stad als geen andere

Berlijn heeft een sfeer, vibe, die je nergens anders voelt. Een stad die overloopt van creativiteit, vrijheid, tolerantie en trendsetters. Er zijn open ruimtes waar je je talenten kan ontdekken, clubs en nachtclubs die het uitgaansleven van Berlijn berucht en bekend maken. Berlijn is een culinair genot met idioot veel sterrenrestaurants, streetfood op iedere hoek en pop up initiatieven. Berlijn en haar inwoners zijn de belichaming van verandering, ‘I am the change’ zoals te lezen is bij de restanten van dé muur. En die verandering voel en zie je overal.

Verblijven in Berlijn

Gezien het aantal toeristen dat Berlijn jaarlijks bezoekt kan het niet anders dan dat er een uitgebreid aanbod aan hotels en andere horeca is. De hotels en restaurants hebben veelal een artistiek en bijzonder voorkomen, in Berlijn hebben veel oude gebouwen nieuwe bestemmingen gekregen wat bijdraagt aan de speciale Berlijnse vibe. Een industriële look Tijdens je verblijf in een van de beste hotels in Berlijn behoort uitgebreid shoppen ook zeker tot een van de mogelijkheden. Van grote, luxe warenhuizen tot kleine pop up boetieks, de Fashion week en de bekende Berlijnse vintage shops en markten, je moet er in ieder geval geweest zijn om een kijkje te nemen.

Culturele hoofdstad

Er zijn weinig steden met meer kunst en cultuur dan Berlijn. Musea, kunstgalerijen, podia en bioscopen zijn er alom vertegenwoordigd. Berlijn heeft zelfs een currymuseum voor de echte liefhebber. Dan zijn er ook nog eens zo’n 1500 evenementen die Berlijn jaarlijks organiseert. Als er iets heerlijk Duits is dan is dat wel een goed kerstmarkt, meer dan 60 van deze markten worden er ieder jaar in Berlijn gehouden. Het meemaken van oud en nieuw in Berlijn moet ook een hele bijzondere ervaring zijn. En liefhebbers van natuur kunnen hun lol op in de historische parken in de stad, de prachtige groene tuinen, stadskanalen en rivier de Spree. Het aanbod van cultuur is enorm in Berlijn en de culturele diversiteit van haar inwoners doet hier zeker niet aan onder. Berlijn is een thuis voor mensen afkomstig van de gehele wereld.

Search