Waarom ergonomische kantoormeubelen onmisbaar zijn op kantoor

Ergonomische kantoormeubelen op kantoor zijn tegenwoordig onmisbaar. Bedrijven vinden het steeds belangrijker om ergonomische werkplekken te bieden aan hun werknemers. Dit komt door de vele voordelen van ergonomisch werken en de steeds strengere arbo regels. In dit artikel vertellen wij waarom ieder kantoor voorzien moet zijn van ergonomische kantoormeubelen. Een zittende werkhouding is erg ongezond. […]

Ergonomische kantoormeubelen op kantoor zijn tegenwoordig onmisbaar. Bedrijven vinden het steeds belangrijker om ergonomische werkplekken te bieden aan hun werknemers. Dit komt door de vele voordelen van ergonomisch werken en de steeds strengere arbo regels. In dit artikel vertellen wij waarom ieder kantoor voorzien moet zijn van ergonomische kantoormeubelen.

Een zittende werkhouding is erg ongezond. Zeker als je meer dan 30 uur per week achter je bureau zit. Veel werknemers krijgen last van lichamelijke klachten op het moment dat ze geen goede werkplek hebben. Voor een gezonde werkhouding zijn ergonomische kantoormeubelen essentieel. Op OfficeCity vind je een uitgebreid assortiment kantoormeubelen om ergonomisch te werken.

Wat zijn ergonomische kantoormeubelen?

We spreken over ergonomische kantoormeubelen als de meubelen helemaal naar het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Een verstelbare bureaustoel en bureau vormen de basis van een ergonomische werkplek. Maar je hebt ook ergonomische computermuizen, toetsenborden en muismatten. Het gebruiken van ergonomische kantoormeubelen, waarmee de gehele werkplek op het lichaam van de werknemer afgesteld kan worden. 

Waarom een ergonomische werkplek?

Ergonomisch werken heeft vele voordelen voor zowel de werkgever als de werknemer. Een ergonomische werkplek zorgt ervoor dat de werknemer gezonder blijft, minder lichamelijke klachten ervaart en productiever werkt. Ergonomisch werken is dus enorm belangrijk voor de gezondheid van werknemers, maar zorgt ervoor dat werkgevers minder te maken krijgen met (langdurig) ziekteverzuim. 

Tip: zit sta bureau

Ergonomische kantoormeubelen zijn erg belangrijk voor een gezonde werkhouding, hierbij denken veel mensen aan een goede bureaustoel en verstelbaar bureau. Maar heb je wel eens gedacht aan een zit sta bureau? Dit is een bureau waaraan je zowel zittend als staand kan werken. Het afwisselen van zitten en staan zorgt ervoor dat je niet urenlang in een zelfde, vaak ongezonde houding, zittend aan het werk bent. Zit sta bureaus zijn tegenwoordig erg populair!

Search