Waarom een webshop veilig moet zijn voor je bezoekers

Het is belangrijk om alle webshop bezoekers een geweldige ervaring te geven. Ze moeten snel en gemakkelijk alle juiste producten kunnen vinden. Ook is het interessant voor ze om het gevoel te hebben dat ze een betrouwbare en veilige webshop bezoeken. Het is niet alleen belangrijk om ze zo te begeleiden naar een verkoop. Het […]

Het is belangrijk om alle webshop bezoekers een geweldige ervaring te geven. Ze moeten snel en gemakkelijk alle juiste producten kunnen vinden. Ook is het interessant voor ze om het gevoel te hebben dat ze een betrouwbare en veilige webshop bezoeken. Het is niet alleen belangrijk om ze zo te begeleiden naar een verkoop. Het is ook belangrijk voor de verantwoordelijkheden die je als webshopeigenaar hebt.

Een veilige verbinding

De basis van een veilige webshop is toch wel een versleutelde verbinding. Het is een must voor de AVG om de privacy van de bezoekers te waarborgen. Ook is het belangrijk voor Google. Google zal de site zo beter weergeven in de zoekresultaten. Het is voor Google niet interessant om onveilige sites weer te geven. Ook voor de AVG is het van belang. Wat immers als er een klacht binnenkomt via hun omdat de webshop niet veilig is. Het kan zorgen voor een boete. Het is belangrijk om de hosting (met bijvoorbeeld de goedkoopste VPS) en een SSL certificaat te beveiligen.

Veiligheid zorgt voor vertrouwen

Vertrouwen zorgt vervolgens weer voor meer verkopen. Het is zo mogelijk om meer verkopen te sluiten. Doordat mensen in de veilige webshop komen zal het ze helpen om sneller een aankoop te doen. Het SSL veiligheidscertificaat helpt hierbij. Het is ook goed om aansluiting te zoeken bij een branche organisaties of keurmerk. Het helpt om de bezoeker snel vertrouwen te geven.

Persoonlijke gegevens

Het is verplicht om veilig om te gaan met persoonlijke gegevens. Wanneer je dit bevestigd op de webshop dan zal dit ook zorgen voor meer vertrouwen. Het is daarnaast wettelijk verplicht om aan te geven hoe de gegevens van iemand verwerkt wordt. Wanneer dit niet goed gebeurt kan het leiden tot een boete. Natuurlijk moet een webshophouder dit voorkomen.

Search