Voorkom werkstress!

Als werkgever is het belangrijk om stress op de werkvloer tegen te gaan. Als je personeel last krijgt van werkstress kan dit zorgen voor meer ziekteverzuim. Als werkgever wil je dat natuurlijk voorkomen. Voor de zaak maar ook voor je personeel. Maar hoe kun je werkstress voorkomen? Wat zijn de oorzaken van stress op het […]

Als werkgever is het belangrijk om stress op de werkvloer tegen te gaan. Als je personeel last krijgt van werkstress kan dit zorgen voor meer ziekteverzuim. Als werkgever wil je dat natuurlijk voorkomen. Voor de zaak maar ook voor je personeel. Maar hoe kun je werkstress voorkomen? Wat zijn de oorzaken van stress op het werk? En wat kan je er tegen doen? Wij vertellen het je in dit blog!

Werkstress oorzaken

Stress op het werk kan een groot aantal verschillende oorzaken hebben. Deze oorzaken kunnen zowel op het werk als privé voorkomen. De boosdoener van werkstress hoeft niet altijd een grote hoeveelheid werk te zijn. Meestal ontstaat werkstress als een werknemer niet meer kan voldoen aan de eisen van het werk.

3 tips voor werkgevers om werkstress te voorkomen

Zorg voor een duidelijke planning

Een goede planning is noodzakelijk om het werk goed te organiseren. Een planning maak je om alle werkzaamheden goed over je personeel te verdelen. Door werknemers inspraak te bieden in de planning neem je al een stressfactor weg.

Schouderklopje

Hoe vaak zeg jij tegen je werknemers dat ze iets goed hebben gedaan? Of geef je ze wel eens een schouderklopje? Voldoende steun geven aan je medewerkers zorgt ervoor dat ze minder stress ervaren. Het uitdelen van schouderklopjes is een makkelijke manier om te laten zien dat je je medewerkers steunt.

Werkstress training

Vaardigheden en competenties van jouw medewerkers spelen ook een rol als het gaat om werkstress. Wanneer je aandacht besteedt aan de ontwikkeling van je personeel, zijn zij beter in staat hun werk te verrichten. Wat dan weer zorgt voor minder werkstress. Bij Arboned vind je een training “omgaan met werkstress” voor je personeel. Deze training helpt jouw personeel beter omgaan met werkstress.

Search