Verras je partner met een romantisch uitje

Verras je partner met een romantisch uitje Wij Nederlanders staan misschien niet erg bekend om onze romantiek, zoals de Fransen of de Italianen die daar geroemd om kunnen worden. Maar ook al zijn we dan misschien niet romantisch aangelegd, we kunnen wel romantiek creëren. Nederland kent dan ook vele plekjes waar je naartoe kunt gaan […]

Verras je partner met een romantisch uitje

Wij Nederlanders staan misschien niet erg bekend om onze romantiek, zoals de Fransen of de Italianen die daar geroemd om kunnen worden. Maar ook al zijn we dan misschien niet romantisch aangelegd, we kunnen wel romantiek creëren. Nederland kent dan ook vele plekjes waar je naartoe kunt gaan als je de romantiek wilt beleven. Voor romantische uitjes hoef je echt niet het land uit. Hierbij daarom enkele tips voor romantische uitjes in Nederland.

Candlelight diner in de Euromast

Heerlijk romantisch samen uit eten gaan. Genieten van heerlijke gerechten, lekkere wijn en een knus kaarsje op tafel. Daar kun je iets extra’s aan toevoegen, namelijk een majestueus uitzicht over Rotterdam. De Euromast was lange tijd de hoogste toren van Nederland en van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad. Nu er een restaurant in de Euromast is gevestigd, kun je ook hier tijdens een romantisch candlelight diner van de vele lichtjes in de Rotterdamse skyline genieten.

Hotel l’Empereur te Maastricht

Één van de meest gekozen romantische uitjes zijn stedentrips. En voor dit hoef je niet naar Parijs of Rome te reizen. Maastricht is verkozen tot één van de meest romantische steden van Nederland. En terecht ook, want Maastricht kent vele leuke straatjes en pleinen maar ook leuke natuurlijke hoogteverschillen. Als je tijdens je bezoek aan Maastricht ook nog eens een nachtje boekt in Hotel l’Empereur in hartje Maastricht, dan zet je je romantische dag ook ‘s avonds nog voort. Het hotel in een klassiek pand in romantische jugendstil stijl en je geniet van viersterren kamers waar het je aan niets ontbreekt.

Een romantische rondvaart door Giethoorn

Giethoorn, het Venetië van het noorden staat absoluut hoog in de top van romantische uitjes in Nederland. Dit is een ideaal en romantisch plaatsje om samen in een bootje rond te dobberen. Stap met je geliefde op een rondvaartboot, waar je naast romantiek ook kunt genieten van muffins, taart, koffie, thee of warme chocolademelk. Ondertussen kun je genieten van de leuke huisjes in het dorpje.

Na afloop is het aan te raden om te gaan wandelen om meer van het romantisch Venetië van Nederland te gaan beleven. Voor nog meer romantisch waterplezier zijn er veel opties aan hotels in de buurt.

Search