Vermijd de drukte: ga het water op!

Speel jij graag voor toerist in eigen land, maar ben je niet zo’n fan van overvolle straten waarin je bijna in een file van mensen lijkt te lopen? Dan is het een goed idee om het water op te gaan! Een stuk rustiger, maar je ziet op deze manier minstens zo veel. Kan dat dan? […]

Speel jij graag voor toerist in eigen land, maar ben je niet zo’n fan van overvolle straten waarin je bijna in een file van mensen lijkt te lopen? Dan is het een goed idee om het water op te gaan! Een stuk rustiger, maar je ziet op deze manier minstens zo veel.

Kan dat dan?

Het water op, terwijl je zelf geen boot hebt. Je denkt dan waarschijnlijk direct aan een rondvaartboot. Leuk, met tientallen anderen op een boot een standaardroute varen… Niet jouw idee van lekker relaxed het water op? Geen zorgen. Een rondvaartboot kan leuk zijn, maar is vooral gericht op buitenlandse toeristen. Er zijn veel leukere manieren om het water op te gaan, ook als je zelf geen boot hebt.

Hoe? Door er eentje te huren! Je kunt bijvoorbeeld in tal van binnensteden heel gemakkelijk een sloep huren, of een andere boot, waar je geen vaarbewijs voor nodig hebt. Dit doe je, via een online platform, direct bij de eigenaar van de betreffende boot. Deze bepaalt ook zelf het tarief, maar over het algemeen kun je voor heel redelijke prijzen helemaal zelf een paar uur door je favoriete stad heen varen. Een vaarbewijs is hierbij zoals gezegd over het algemeen niet nodig, maar natuurlijk zorg je wel dat je goed geïnformeerd het water op gaat. Zorg dat je weet hoe je de boot moet besturen, en wat de geschreven en ongeschreven regels op het water zijn. Zo blijft een vaartochtje voor iedereen leuk en veilig, heel belangrijk.

Wat gaan we doen?

Het grootste aanbod van boten die je kunt huren vind je zonder twijfel in Amsterdam. Een boot huren Amsterdam is populair, en logisch, want er is heel wat te zien op en rond de grachten. Waar je lopend nogal eens onder de voet wordt gelopen door toeristen met rolkoffertjes, of op moet passen voor ander verkeer, kun je op het water al een stuk rustiger van de omgeving genieten. Zeker als je zorgt dat je de vaarroutes van de grote rondvaartboten een beetje vermijdt. Ga dus eens niet naar de allerbekendste hotspots, maar neem een alternatieve route. Minstens zo interessant, en zeker een stuk rustiger.

Vind je Amsterdam toch wat te heftig, om voor het eerst vaarervaring op te doen? Kies dan voor een wat rustigere stad. Veel Nederlandse binnensteden zijn voorzien van grachten, waar het over het algemeen een stuk rustiger is dan in onze hoofdstad. Maar natuurlijk kun je ook de stad achter je laten, en de natuur verkennen per boot!

Search