Vakantie naar Turkije? Dit moet je weten

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Een prachtig land met mooie stranden en leuke stadjes, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je naar Turkije reist. Het is een heel ander land dan Nederland en er gelden dan ook andere regels. Niet alleen de taal en het geloof is […]

Ga je binnenkort op vakantie naar Turkije? Een prachtig land met mooie stranden en leuke stadjes, maar er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je naar Turkije reist. Het is een heel ander land dan Nederland en er gelden dan ook andere regels. Niet alleen de taal en het geloof is anders, maar ook zul je een visum aan moeten vragen. In dit artikel lees je wat je moet weten voordat je naar Turkije vertrekt. 

Algemeen reisadvies

Als je naar het buitenland op reis gaat, is het altijd handig om te kijken naar speciale reisadviezen. De laatste jaren is het reisadvies Turkije een aantal keer veranderd. 

 

  • Demonstraties

 

Afgelopen periode zijn er demonstraties geweest in Turkije. Is er ergens een demonstratie? Blijf hier dan ver van uit de buurt. 

 

  • Onveilige gebieden

 

Sommige gebieden in Turkije zijn niet geheel veilig. Dit geldt nu voor het gebied bij de Turks-Syrische grens en de Iraanse grens. Kijk voordat je een reis boekt altijd op de site van de Rijksoverheid.

 

  • Criminaliteit

 

In elk land is er criminaliteit, ook in Turkije. Let goed op voor zakkenrollers en laat je niet oplichten. 

Visum aanvragen

Als je op vakantie gaat naar Turkije is een visum verplicht. Je kunt een visum voor Turkije aanvragen op het internet. Dit e-visum kun je thuis uitprinten en vervolgens meenemen naar Turkije. Je vult je persoonsgegevens in via een beveiligde verbinding en kiest zelf op welke manier je wilt betalen. Dit kan met creditcard, maar ook gewoon met iDeal. Na 24 uur ontvang je het visum al in je mailbox. Even printen en de vakantie kan beginnen. Makkelijk, toch?

De Islam

Als je naar Turkije reist, zul je rekening moeten houden met het geloof. Turkije is namelijk een islamitisch land en hier moet je als toerist rekening mee houden. Let bijvoorbeeld op je kleding als je bezienswaardigheden gaat bezoeken. Zwemkleding is toegestaan op het strand en in resorts, maar men vindt dit niet gepast bij een uitstapje naar de stad. Als je een moskee gaat bezoeken, moeten schoenen worden uitgedaan bij de ingang en moeten vrouwen hun hoofd bedekken met een sjaal. 

Search