Uniek en enorm, drie Amsterdamse kantoren van deze tijd

In Nederland leven we in een echte kantoorcultuur. Veel werk dat in ons kikkerlandje verzet wordt, gebeurt vanachter een bureau. Het zal je dan ook niet verbazen dat de afgelopen 100 jaar het aantal kantoren groeit als kool. Je vindt ze in alle soorten en maten, van kleine kantoorruimtes in de achterhoek tot de giganten […]

In Nederland leven we in een echte kantoorcultuur. Veel werk dat in ons kikkerlandje verzet wordt, gebeurt vanachter een bureau. Het zal je dan ook niet verbazen dat de afgelopen 100 jaar het aantal kantoren groeit als kool. Je vindt ze in alle soorten en maten, van kleine kantoorruimtes in de achterhoek tot de giganten op de Zuidas. Benieuwd naar deze kolossale kantoorgebouwen en hoe het is om hier te werken?

In de wereld van vandaag moet alles maar sneller, beter en groter. Hoe zien enorme kantoorpanden er vandaag de dag uit, wat doen ze met de inrichting en aankleding om er een werkbare plek van te maken? Wij zetten hier drie Amsterdamse kantoorgiganten op een rijtje.

Thomas Malthusstraat

Het eerste grote Amsterdamse kantoor bevindt zich op de Thomas Malthusstraat. Het is een ruim, licht kantoorpand gecombineerd met een blokhut-achtige afwerking. Overal vind je houten tafels, bruine stoelen en zachte wollen kussens. In de hal is een soort kunstgalerie aanwezig met comfortabele zitplekken. Het moderne, gecombineerd met het bijna huiselijke gezellige afwerking zorgt voor een gevarieerde werkomgeving. Hier werken? In dit enorme kantoorpand is ruim 10.000 m2 groot!

Thomas Malthusstraat

Transformatorweg

De tweede reus bevindt zich aan de Transformatorweg. Qua stijl is deze weer heel anders dan zijn voorganger, echter niet minder uniek. Het gaat wederom om een licht kantoor met veel ramen, dit keer echter in een industrieel jasje. Een groot aantal zwart gekleurde buizen en lampen vormen samen de decoratie van het plafond. In combinatie met de houten vloer en deuren geeft dit een mooi aanzicht. De gekleurde tapijten, verschillende lichtjes en planten zorgen voor een knusse sfeer. Hierdoor vergeet je dat je in een enorm kantoorpand staat van zo’n 11.000 m2!

Transformatorweg

Herikerbergweg

De laatste gigant staat in Amsterdam Zuidoost aan de Herikerbergweg. Net als bij de andere kantoren zijn hier veel ramen gebruikt, waardoor er veel lichtinval aanwezig is. De inrichting is totaal anders. Dit kolossale kantoorgebouw kenmerkt zich door hoge plafonds, verschillende soorten moderne, strakke meubels en veel planten. Er is speels gebruik gemaakt van diverse fel gekleurde meubels.

Herikerbergweg

Het kantoor heeft een statische eerste indruk met kleine gezellige hoekjes en informele loungeplekken. Op zoek naar een nieuw kantoor in Amsterdam Zuidoost? Dit kantoorgebouw is wel 20.000m2 groot, er is dus vast wel plek voor jou!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Search