Tips om een professionele huisstijl te laten ontwerpen

Ga je binnenkort van start met je eigen bedrijf? Dan is een professionele huisstijl natuurlijk noodzakelijk om er een succes van te maken. Een huisstijl zorgt is essentieel voor de herkenbaarheid en naamsbekendheid van je onderneming.  Een huisstijl bestaat natuurlijk uit een logo, daarnaast zijn er nog een aantal basiselementen zoals de kleur, vormen, visuals, […]

Ga je binnenkort van start met je eigen bedrijf? Dan is een professionele huisstijl natuurlijk noodzakelijk om er een succes van te maken. Een huisstijl zorgt is essentieel voor de herkenbaarheid en naamsbekendheid van je onderneming. 

tips professionele huisstijl ontwerpen

Een huisstijl bestaat natuurlijk uit een logo, daarnaast zijn er nog een aantal basiselementen zoals de kleur, vormen, visuals, typografie en het taalgebruik. Hieronder geven wij 3 handige tips waarop je moet letten bij een huisstijl laten maken

Tip 1. Sterk logo

Een huisstijl is enorm belangrijk voor je bedrijf. Het logo is het belangrijkste onderdeel van je huisstijl. Voordat een huisstijl wordt ontworpen moet er altijd eerst een logo zijn. Bij het laten ontwerpen van een bedrijfslogo is het belangrijk dat deze uniek, sterk, simpel en tijdloos is. Een logo ontwerpen is erg lastig, waardoor het ontzettend belangrijk is om dit te laten doen door een professional.

Tip 2. Passend lettertype

Het kiezen van een passend lettertype die je wilt gaan gebruiken voor al je bedrijfsuitingen is enorm belangrijk. Ook is het van belang om een typografie te kiezen dat past bij je doelgroep en je bedrijfsactiviteiten. Bij het kiezen van een lettertype is het belangrijk om te letten op de lettergrootte, kleur en het lettertype. Het belangrijkste van een lettertype kiezen is de leesbaarheid.

Tip 3. Bepaal de identiteit

De huisstijl bepaald voor een groot deel wat je als bedrijf wilt uitstralen. Bij het ontwerpen van een huisstijl is het dan ook belangrijk om je doelgroep, imago en kernwaarden in het achterhoofd te houden. De gewenste uitstraling is per branche erg verschillend. Zo heeft een schoonheidssalon natuurlijk een andere uitstraling dan een administratiekantoor. Het is belangrijk om duidelijk te bepalen welke identiteit je als bedrijf wilt.

Search