Summer proof

Wat een gekke tijd is het op dit moment. De corona crisis zorgt voor veel ophef, maar omdat wij allemaal thuis zitten is het wel het moment om bepaalde dingen binnen huis of buiten huis aan te pakken, waar je voorheen nog geen tijd voor had. Hoe lekker is het om een vlonder aan te […]

Wat een gekke tijd is het op dit moment. De corona crisis zorgt voor veel ophef, maar omdat wij allemaal thuis zitten is het wel het moment om bepaalde dingen binnen huis of buiten huis aan te pakken, waar je voorheen nog geen tijd voor had. Hoe lekker is het om een vlonder aan te leggen voor een heerlijk terras. Zodat je deze zomer heerlijk kan genieten.

Keuzes

Als je je gaat verdiepen in de verschillende vlonders dan heb je vast wel gehoord van een composiet vlonderplank en een hardhouten vlonderplank. Maar ben je ook al bekend met de voor- en nadelen? Hieronder staan de voor- en nadelen van de twee verschillende vlonderplanken benoemd.

Composiet vlonderplank

Het aanschaffen van een composiet vlonderplank brengt zeker voordelen met zich mee. Een composiet vlonderplank heeft weinig onderhoud en verkleurd niet. Daarnaast is een composiet vlonderplank erg duurzaam en gaat het lang mee.

Voordelen brengen natuurlijk ook nadelen met zich mee. Het nadeel van een composiet vlonderplank is dat de houten uitstraling er niet echt is. Een hardhout vlonderplank heeft daarentegen een mooiere uitstraling. Daarnaast worden de planken erg warm in de zon en zijn de planken minder sterk.

Hardhout vlonderplank

Hardhout is natuurlijk een natuurproduct, dit zorgt ervoor dat een hardhout vlonderpark een warme en gezellige uitstraling heeft. Daarnaast is het ook goedkoper dan composiet.

Het nadeel van hardhout vlonderplank is dat het kan splinteren of scheuren, het is immers een natuurproduct. Daarnaast zal het hardhout niet de kleuren behouden die het op het begin heeft. En doordat het hardhout kan gaan splinteren, is er meer onderhoud nodig dan bij de vlonderplanken van composiet.

Iets meer duidelijkheid?

Hopelijk brengt dit weer wat meer duidelijkheid, zodat jij de juiste keuze kan maken bij het aanschaffen van het vlonderplank!

Search