Springrolls maken

Springrolls maken op een heerlijke zomerse dag.

Springrolls maken

Get Listable! Listable heeft weer een leuk idee speciaal voor jou! Deze keer hebben wij het jou nog makkelijker gemaakt om direct het recept te delen. Springrolls maken op een heerlijke zomerse dag.

Zelf springrolls maken

Deze verse loempia’s zijn eigenlijk heel easy om te maken en het ideale hapje voor op een warme dag. Lekker licht!

Hoe maak je die springrolls dan precies?

1. Zet een pan met water op middelhoog vuur. Kook hierin de noedels 4–5 minuten en laat ze uitlekken. Spoel ze af onder koud water en houd ze apart. 2. Vul een kom met warm water. Doop er een rijstvel in en haal het er al na een seconde weer uit. Leg het plat op een schone theedoek. 3. Schik de garnalen of kip- of vleesreepjes (als je die gebruikt) over het midden van het vel, gevolgd door wat noedels, kruiden, sla en groente; laat aan beide kanten ongeveer 5 cm onbedekt. Vouw die kanten over de vulling en rol het vel er dan omheen. Herhaal dit met de rest van de vellen. 4. Klop de ingrediënten voor de dipsaus in een kleine kom door elkaar. Geef de saus bij de loempiaatjes.

De ingrediënten om zelf Springrolls te maken

De ingrediënten hieronder, zijn voor twee tot vier personen. • 50 g rijstnoedels (mihoen) • 8 rijstvellen (voor rauwe loempia) • 8 gekookte garnalen of 200 g gebraden kip, rundvlees of varkensvlees, in reepjes (of laat dit ingrediënt weg voor een vega-optie) • 2 el gescheurd Thais basilicum • 3 el gescheurde muntblaadjes • 3 el gescheurde korianderblaadjes • wat handenvol slareepjes • wortel, komkommer, rode paprika, lente-ui (wat je kind ook maar lekker vindt), in dunne staafjes Dipsaus • 1 el zoutarme sojasaus • sap van 1 limoen • 1 el sesamolie • 1 el vissaus • 1 tl fijne kristalsuiker • 1 tl gehakte lente-ui • 1 Thaise chilipeper, fijngesneden (optioneel). Recept is afkomstig van Jamie Oliver.Veel plezier met het maken van jouw eigen springrolls! Wij zijn benieuwd naar het resultaat!

Search