Sportvissen op de Noordzee

Sportvissen op de Noordzee Het sportvissen op de Noordzee is een leuk activiteit voor een vader-en-zoonuitje of bedrijfsuitje. Het rustig deinen op de zee, met een grote vissersboot; het zeevissen is een ontspannen uitje wat je met veel vrienden of collega’s kunt delen. Dagtocht en meerdaagse tochten Er zijn diverse rederijen die tochten op de […]

Sportvissen op de Noordzee

Het sportvissen op de Noordzee is een leuk activiteit voor een vader-en-zoonuitje of bedrijfsuitje. Het rustig deinen op de zee, met een grote vissersboot; het zeevissen is een ontspannen uitje wat je met veel vrienden of collega’s kunt delen.

Dagtocht en meerdaagse tochten

Er zijn diverse rederijen die tochten op de Noordzee aanbieden. Hierbij kun je bij de kleinere rederijen vaak kiezen voor eendaags tochten. Bij de rederijen met grotere boten kun je vaak ook enkele dagen op het water verblijven. Je kunt tijdens deze toch op verschillende plekken vissen en diverse soorten vissen vangen, zie ook deze website.

Kabeljauwvissen

De Noordzee is rijk aan kabeljauw en er zijn dan ook verschillende plekken bekend waar je deze kunt vangen. Deze vissen houden zich vaak schuil rond de scheepswrakken die hier te vinden zijn. De kapitein van je boot weet deze waarschijnlijk moeiteloos te vinden.

Makreelvissen

Het vissen op makreel is een iets groetere uitdaging dan het vinden van kabeljauw. Een kapitein kan hiervoor gebruik maken van een speciale viszoeker. Wanneer deze vis gevonden is kan de schipper de boot stil leggen en kunnen de opvarenden hun hengel uitgooien. Op deze manier kun je relatief eenvoudig veel markelen vangen.

Wrakvissen

Bij de vele wrakken in de Noordzee vind je niet alleen kabeljauw, maar ook juist kleinere zeediertjes, zoals mosselen, garnalen en andere kleine diertjes. De scheepswrakken in de Noordzee bieden een optimale beschutting voor deze kleine diertjes, daarnaast is hier ook veel voedsel aanwezig. Daarom zul je hier ook veel kleine diertjes vinden.

Ontspannen op zee

Een vistochtje is niet alleen hard werken. Het biedt ook de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen en op je gemak te genieten van de frisse zilte zeelucht. Vooral in de lente en de zomer, wanneer de zon schijnt, is het heerlijk vertoeven op het water.

Neem de vis mee naar huis

De meeste vis die je op de Noordzee vangt mag je mee naar huis nemen. Na een dagje sportvissen kun je dus ook genieten van een vers gebakken visje. Deze moet je dan natuurlijk wel zelf even bereiden.

Search